Kahraman; “Sorumlular Bulunsun”

0
76

hakan kahraman1CHP’nin Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Hakan Kahraman; “Sorumlular Bulunsun”

CHP Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Hakan Kahraman,  protestolarda bir gencin yaşamasını yitirmesinin kendilerini derinden yaraladığını söyledi. Kahraman; “Saldırıyı nefretle kınıyor, Abdullah Cömert’in ölümüne neden olanların biran evvel bulunmasını bekliyoruz” dedi.

Hatay’daki “Gezi” protestolarında Abdullah Cömert adlı gencin aldığı darbeler sonucu yaşamını yitirdiğini ifade eden Hatay Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Adayı Dr. Hakan Kahraman; “Bugün gelinen nokta son derece vahimdir. Aynı zamanda partimizin gençlik kollarında görev yaptığını öğrendiğimiz Abdullah Cömert’in vahşice öldürülmesini nefretle kınıyoruz. Halkımızı huzursuz eden, büyük infial ve acıya yol açan bu olayın bir an önce aydınlatılması ve sorumluların tespit edilerek adalet önüne çıkarılmasını istiyoruz. Medeniyetlerin buluştuğu, bütün inanç ve kültürlerin binlerce yıllardır hoş görü ve barış içinde yaşadığı Hatay’da Abdullah Cömert’e sıkılan kurşun; Hatay’ın kardeşliğine barışına sıkılmıştır” dedi.

Yetkililerin gerekli önlemleri alarak, sorumluları bir an önce adalet karşısına çıkarmasını isteyen Kahraman, provokasyonlara karşı da vatandaşları uyardı. Önce Cilvegözü Sınır Kapısı ardından Reyhanlı’da gerçekleştirilen bombalı saldırıları hatırlatan Hakan Kahraman, barışçı bir gösteride yer alan Abdullah Cömert‘in öldürülmesinin önemine dikkat çekti. Kahraman, “Birileri Hatay’ı karıştırmak, Suriye’de yaşanan savaş batağının içine çekmek istiyor. Bu oyunlara gelmedik, bundan sonra da gelmeyeceğiz. Sorumluların, bir an önce gecikmeden adalet karşısına çıkarılmasını ve şüpheye yer bırakmayacak şekilde yargılanarak cezalandırılmalarını istiyoruz. Böylece belki kamu vicdanı bir nebze olsun rahatlayacaktır” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here