Kadınlar Gününde Kadınlara Sağlık Konferansı!

0
109

Şahutoğlu; “Meme Kanseri İçin Erken Tanı Şart”

Dünya Kadınlar Günü dolayısı ile İskenderun Palmiye Hastanesi ve Prime Mall İskenderun Alışveriş Merkezi işbirliğinde kadınlara yönelik sağlık konferansı düzenlendi. Konferansa konuşmacı olarak İskenderun Palmiye Hastanesi Başhekimi Genel Cerrahi Uzmanı Yılmaz Şahutoğlu, Operatör Dr. Anıl Arslan ve Diyetisyen Mine Topçam katıldı.

Bayanlara yönelik, ‘Meme Kanserinde risk faktörleri ve erken tanı’ ile ilgili bilgilendirmeler yapan Dr. Yılmaz Şahutoğlu; “Meme kanseri artık bireysel değil toplumsal bir sorun olarak algılanmalıdır. Bu sağlık sorunu günümüzde erken tanı yoluyla sorun olmaktan çıkıyor. Erken tanı hayati önem taşıyor. Erken tanı için kadınların 20 yaşından sonra her ay memelerini kendilerinin düzenli olarak muayene etmeleri gerekiyor. Memelerini bu yöntemle tanımaları gerekiyor.

35 yaşında ilk mamografilerini çektirmeleri, 40 yaşından sonra 2 yılda bir (risk grubu kadınlar için her yıl), 50 yaşından sonra ise her yıl mamografi kontrolü yaptırmaları çok önemli. Mamografi erken tanı için olmazsa olmaz şart. Meme kanserinde ortalama tanı yaşı 60 olsa da giderek daha genç yaşlara kaymaktadır. Yirmi yaş ve üzerindeki kadınlar ayda bir kez, adet dönemi sonrası banyoda kendi kendine meme muayenelerini yapmalıdırlar. Özellikle 40 yaş üstü kadınlar şikayetleri olmasa bile yılda bir kez doktor kontrolünden geçmelidirler dedi.

Uzman doktorlar daha sonra konferansa katılan bayanların sorularını da yanıtladılar.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here