“Kadın Mutlu Değilse Mutlu Çocuklar Yetiştiremez”

0
165

Belediyeden Kadınlar Gününe Özel Etkinlik

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla, İskenderun Belediyesi’nin öncülüğünde Atatürk Anıt Alanı’nda geniş katılımlı bir tören düzenlendi. Törende konuşan Belediye Başkanı Yusuf Civelek, kadınların hayata erkeklerden geride başladığını dile getirerek; “Biz de İskenderun’da kadınlara pozitif ayrımcılık yapmaya başladık” dedi.

Atatürk Anıtı’nda düzenlenen törene, Belediye Başkanı Yusuf Civelek ve eşi Ümran Civelek, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, İskenderun Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Mursaloğlu ve Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezleri kurslarına katılan Halk Eğitim Merkezi’nden öğretmenler ve gönüllü öğretmenler, kursiyerler, dernek ve sivil toplum örgütleri temsilcileri de katıldı. Törende, çelenk sunulması ve saygı duruşunun akabinde İstiklal Marşımız okundu. Kadınlara karanfil veren Belediye Başkanı Civelek, tüm kadınların ‘8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü gününü kutladı.

Çocuklarımızın İlk Öğretmenleriyiz!

Törende konuşan Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi Seramik Öğretmeni Nurten Atlan da annelerin eğitici yanına dikkat çekerek; “Biz toplumun yarısıyız! Diğer yarısı ile omuz omuza çalışarak, mutlu, adil, eşit, özgür, insan haklarına saygılı bir ülke özlemi içindeyiz. Tüm çocuklarımızın anneleri, ilk öğretmenleri ve ilk eğitmenleriyiz. Bizler özgür değilsek, eşit değilsek ve adaletli bir toplumun üyesi değilsek yani mutlu ve huzurlu değilsek nasıl mutlu ve özgür çocuklar yetiştirebiliriz. Bireyleri mutsuz ve umutsuz olan bir toplumun başarılı ve üretken olması mümkün mü?” diye konuştu.

Türk Anneler Derneği İskenderun Şube Başkanı Nezihe Elibol da; “Kadınların şiddet gördüğü, yaşamını yitirdiği böyle bir zamanda, birlik içerisinde olmalıyız. Hep birlikte olursak bu durum ortadan kalkar. Anneler; çocuklarınızı şiddetten uzak yetiştirin. Onların vatana, millete hayırlı evlatlar olmasını sağlayın” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here