“Kadın Katillerine Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Yasalaşmalı”

0
120

inayet davası1Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu; “Kadın Katillerine Ağırlaştırılmış Müebbet Hapis Cezası Yasalaşmalı”

Dörtyol’da geçtiğimiz yıl eşinin boğazını keserek öldürdüğü iddiasıyla yargılanan sanık, 24 yıl hapis cezasına çarptırıldı. İskenderun 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya, tutuklu sanık Mehmet Karaca, maktul Fatma Karaca’nın kardeşleri Veysel Helli ve Arzu Durdu, annesi Ayşegül Helli ve tarafların avukatları katıldı. Mahkeme heyeti, sanık Karaca’ya 24 yıl hapis cezası verdi.

Duruşmadan önce adliye önünde gazetecilere açıklama yapan ağabey Veysel Helli, sanığa ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istediklerini ifade ederek; “Katil, haksız tahrik indiriminden yararlanmak istemektedir. Adaletin yerini bulması için toplandık” diye konuştu. Adliye önünde toplanan bir gurup da kadına yönelik şiddeti protesto etti.

Dörtyol’da ailevi geçimsizlik nedeniyle tartıştığı eşi 27 yaşındaki Fatma Karaca’yı boğazını keserek öldüren 32 yaşındaki Mehmet Karaca, 24 yıl hapse mahkûm edildi. İskenderun Adliyesi İskenderun 1. Ağır Ceza mahkemesindeki karar davasının ardından cinayete kurban giden Fatma Karaca’nın Avukatlarından Av. Zeynep Çeken, kararı temyize göndereceklerini belirtti.

cinayet davası2

Dava öncesinde İskenderun Adliyesi’nde kadınlar Fatma Karaca’nın ailesini yalnız bırakmadı. Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu adına konuşan Fatma Kurt; “Hatay Kadın Platformu, Mor Dayanışma, İskenderun Kadın Platformu ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu olarak bugün Fatma Karaca kardeşimizin katili Mehmet Karaca’nın yargılandığı davanın karar duruşması için İskenderun Adliyesi’nde toplandık. Bizler Fatma’nın katili ağırlaştırılmış müebbet alana kadar bu davanın peşini bırakmayacağız” dedi.

Kurt, Özgecan Yasası olarak gündeme gelen kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasının yasalaşmasını istediklerini de yineledi. Kurt; “Kadınların mecliste, toplumda susmadığını ve haklarını almak için mücadele ettiğini gören yetkililer kadınların hakları için yasalar ve düzenlemeler yapmak yerine susmalarını tembihler durumda. Ancak bizler bir kadın olarak susmadık, Fatma kardeşimiz de susmadı ve haklarını aradı. Şimdi tüm kadınlar olarak haykırıyoruz, tüm yetkilileri uyarıyoruz: Kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasını yasalaştıracağız ve kadınların öldürülmediği, tüm haklarıyla beraber yaşayabildiği güne kadar gerekli tüm düzenlemelerin yapılmasını uygulamaların gerçekleştirilmesini sağlayacağız. Yetkililerin bu yolu kolaylaştırmak yerine zorlaştırması suçtur. Kadın katillerine teşvik niteliğinde olan indirimler Fatma’nın katiline verilmemelidir. Bizler kadın örgütleri olarak bugün Fatma Karaca’nın birlikte mücadele ettiğimiz ailesi Ayşe Helli, Arzu Durdu, Veysel Helli, Tülay Kömür, Adil Sarıoğlu, ile birlikte Platform olarak Fatma’nın katiline indirim verdirmeyeceğimizi tekrar haykırıyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here