Kadın Girişimcilere Marka Olabilmenin İpuçları Anlatıldı

0
165

TOBB Hatay İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen; “Yeni Fikirler Üretmeli ve Hayata Geçirmelisiniz”

Avrupa Birliği (AB), Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), Türkiye Cumhuriyeti Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve Türkiye İş Kurumu tarafından finanse edilen “Kadın İşletmelerine Finansman ve Danışmanlık Desteği Programı” kapsamında ülke genelinde düzenlenen ‘İşletmenizi Büyütmenin Anahtarı: ‘Marka Olma Sanatı’ başlıklı seminerlerin on beşincisi dün İskenderun’da gerçekleşti. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası ve TOBB İskenderun İl Kadın Girişimciler Kurulu’nun ev sahipliğinde gerçekleşen seminere, bölgedeki kadın girişimci ve yöneticilerle yerel kurum temsilcileri ve programın katılımcı bankaları olan Garanti Bankası, QNB Finansbank, Türk Ekonomi Bankası (TEB), Türkiye İş Bankası ve Vakıf Bank’ın yetkilileri katılım gösterdi.

Başarılı bir marka olabilmenin ipuçlarının verildiği seminerde ayrıca kadın girişimcilerin finansal ve yönetimsel yetkinlikleri ile sosyal becerilerinin geliştirilmesine yönelik danışmanlık ve finansman destekleri konularında bilgiler verildi.

Seminerde kısa bir açılış konuşması yapan İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, oda olarak kadın istihdamın desteklenmesi için her türlü desteğe vermeye hazır olduklarını vurgulayarak; “Ülkemizin gelecek hedeflerine ulaşabilmesi için girişimcilik yeteneklerimizin artırılmasına ihtiyaç duyulmaktadır. Özellikle genç girişimcilerimizin ve kadın girişimcilerimizin, ülkemizin geleceğinde etkin rol oynayacağına inanıyoruz. Ancak kadınlarımızın iş hayatında istenen düzeyde yer almadığını da hepimiz bilmekteyiz. Kadınlarımızın iş hayatındaki varlığını desteklemek,  uluslar arası arenada ülkemizin rekabet düzeyini artıracak en önemli unsurlar arasında bulunmaktadır. Bu noktada, kadınlarımızın işgücüne katılımının artırılmasında, iş hayatında aktif olarak yer alan siz değerli kadın girişimcilerimize de önemli görevler düşüyor. Bu gibi faydalı seminerlerimizin sayısının artırılması için hep birlikte çalışmamız gerektiğine inanıyoruz. Oda olarak kadın istihdamının desteklenmesi için elimizden gelen tüm desteği sağlayacağımızı da ifade etmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Seminerin ilk bölümünde konuşan TOBB Hatay İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen, program hakkında hakkında bilgiler verdi. Seminerin amacının, kadın girişimcilerin finansal ve yönetimsel yetkinleri ile sosyal becerilerini geliştirmek ve sunulan danışmanlık ve finansman destekleri konusunda bilgi vermek olduğunu kaydeden Ugutmen, Kadın Girişimciliğin istihdam oluşturma ve ekonomik büyüme sağlama konusunda önemli bir rol oynadığını kaydetti.

Kadınların her birinin ekonomik hayata katkıda bulunmasının ülkemizin kalkınmasına büyük katkılar sağlayacağını önemle vurgulayan Ugutmen; “İş hayatına atıldığımızda önemli olan konulardan biri de markalaşmaktır. Bir işe başlamak bir girişimcilik fikrini hayata geçirmek cesaret gerektirir. Bu nedenle yaptığınız ve yapacağınız işlerde yenilikçi ve üretken olmak,  ilerleyeceğiniz yolda başarıya bir adım daha yaklaşmanıza destek olacaktır. Kurduğunuz şirketin kendi kendine başarıya ulaşmasını beklemeyin elinizden geldiğince yeni fikirler üretmeli ve hayata geçirmelisiniz” şeklinde bilgiler verdi.

Seminerin ikinci ve ‘İşletmenizi büyütmenin anahtarı: ‘Marka Olma Sanatı’ başlıklı eğitim bölümünde, Frankfurt School Kıdemli Pazarlama ve İletişim Uzmanı Didem İzgi, marka olabilmenin incelikleri anlattı. Hatay’daki kadın girişimcilerden Nidal Özdemir de, kendi başarı hikayesini anlattı. Katılımcılar, EBRD’nin küçük işletme destek hizmetlerine, katılımcı bankaların sunduğu finansal ürün ve hizmetlere de erişim fırsatı yakalayarak, katılımcı banka yetkilileri ile birebir görüşme imkânı buldular. Seminer boyunca katılımcı kadın girişimci ve yöneticiler, birbirleriyle tanışarak ortak bir platformda iş ağı geliştirme şansı da yakaladılar. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here