Kadın Futbolu Çalışma Grubu Projesinin 2. Toplantısı İlimizde Yapıldı

0
90

bayan futbolu1Kadın futbol kulüplerinde görev alan teknik sorumluların gelişimi için Türkiye Futbol Federasyonu tarafından hayata geçirilen “Kadın futbolu çalışma grubu projesi” devam ediyor. Bu sezon Kadınlar 2. Lig kulüpleri düzeyinde sürdürülen projenin ikinci toplantısı Hatay’da yapıldı.

TFF adına Gelişim Ligleri Müdürü Erden Or, TFF Bölgeler Koordinatörü Yücel Uyar, U17 Kız Milli Takım Teknik Direktörü Talat Tuncel, TFF FGD Proje Ofisinden Kenan Şebin ve TFF Bölgeler Koordinatörlüğü Uzmanı Necla Güngör katıldı. Teorik ve pratik çalışmaların gerçekleştirildiği kadın futbolu çalışma grubu toplantısında Hatay Dumlupınar, Hatay Sümerspor, Tarsus Gençlerbirliği, Adana Akdenizspor, Mersin Camspor, Adanagücü, Kayseri Gençlerbirliği, Osmaniye Yahya Mazlum Halk Eğitim Merkezi kulüplerinin teknik sorumluları yer aldı.

Teorik eğitimlerde kız ve erkek oyuncular arasındaki fizyolojik ve psikolojik farklılıklar, maçların analizi, birim antrenman planlama konuları ele alındı. Ayrıca kadın ligleri hakkında ve kadın milli takımları hakkında bilgilendirme yapıldı. Saha çalışmalarında Hatay Sümerspor’un oyuncuları yer aldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here