KADIN BAKIMLI OLMALIDIR!

0
82

öcal sanat1Yıllarını mesleğine adamış, uzman Sayın Sevda Yeşildağ diyor ki;

KADIN BAKIMLI OLMALIDIR!

Değerli Okurlarım, kadın deyip geçemeyiz, görmezden gelemeyiz. Hakanlar bile, analarına ve kadınlarına değer vermiş, hürriyetlerini geniş tutmuşlar­dır. Günümüzde de kadınların konumu tartışılmaz, zirve yapmıştır. Evlerimizde, işyerlerinde, resmi kuruluşlarda, ekonomide, siyasette ve de sporda hep onlar ön plandadır, doğal olarak fazla bir sakıncası yok…

Güzel olmak büyük bir avantaj, ama süslenmeyi bilmek de o kadar önemli olmalı diye düşünüyorum. Zaten süslenmeyi bilmek güzelliği davet ediyor. Süslenmek amacıyla güzellik salonlarına gidenlerin yaklaşımları da çok olumlu…

Düşünce tarzları farklı insanların bile, ortam oluştuğunda kol kola girmeleri ve bir ortak paydada birleşmeleri mümkündür, doğal bir hadisedir. Hatta tamamen zıt kutuplarda dolaşsalar da, mutlaka bir kavşakta karşılaşırlar rahatsız olmazlar güzellik adına.

Çoğu zaman o kavşak çok güzel şeyler sunar, bir sevgili, bir tutku, bir amaç, bir hedef içerir süslenmeyi, güzel olmayı seven kadınlarımız için.

Rastlanılan her yerde, sarmaş dolaş olunan dostluklarda, esas birleştirici nokta, hissedilen sevgi, güzellik ve mutluluktur. Aynı mutluluğu yüreklerde de duymak, düşünce ve mantık ayrılıklarını hiçe saydırır kadınlarımıza, bu “Güzelleşme” Duygusu…

öcal sanat2

Nerede olursa olsun, yeter ki bir araya gelinsin. Bir anda duygusallık vitrine çıkar, dedikodusuz, şaibesiz, tek yürek olur kadınlarımız.

Biz böyle söylüyoruz ama bakalım mesleğinde uzmanlaşmış güzellik salonu ve gelinlik, moda evi sahibi Sayın Sevda Yeşildağ bizlere neler söyleyecek…

*Sayın Yeşildağ yaptığınız işler hakkında neler söyleyeceksiniz?

-Öncelikle böyle bir şansı bize verdiğiniz için, size ve sayın gazeteni­ze şükranlarımı sunarım. Büyük bir incelik doğrusu… Çok küçük yaşta bu mesleğe adım attım. Ustalarımın çoğu hayatta değiller. Onları rahmetle anıyorum.

Salonumuza teşrif edenleri önce insan olarak görürüz. Hemen koltuğu göstermeyiz, psikolojik olarak rahatlamasını sağlarız. Düşüncesinde bir saç modeli varsa derhal uygularız. Aksi halde saç modelleri hakkında ısrarla bilgilendiririz.

*Sayın Yeşildağ, arka tarafta bir moda evi var, onlar nedir?

-Büyüklerimiz “Rakibin zarar görecekse, doğru bile olsa söyleme” derler. Bir iki cümle ile geçiştirmek istiyorum. Şehrimizde moda konusu olduğu yerde sayıyor, aşama yapılamadı. Moda da bilgi alanımızda olduğu için elimizden ge­lenin en iyisini yapmaya çalışıyoruz.

öcal sanat3

*Değişik karakterde müşterileriniz vardır, ne diyeceksiniz?

-Sayın Çulcuoğlu, karakter konusu koltuğa oturunca aynı düzeye geliyor. Burada belli bir amaç var. Güzelleşmek, güzel olmak… Zaten kadınlarımız güzeldir. Ama bir kadın, önce kendisi, çevresi, yaptığı iş adına güzel olmak zorundadır. Çirkin kadın yoktur, süslenmeyi bilmeyen kadın vardır. Salonumuzda müşterilerimizin eksilerini artıya çeviriyoruz. Salonumuza gelmek zorunda değiller, evlerinde de pratik olarak süslenme işini yapabilirler, yapmalılar.

*Sayın Yeşildağ, parayı ikinci plana attığınızı görüyorum ve sizi yürek­ten kutluyorum. Söyleşi için de teşekkür ederim.

-Söyleşi için size ve sayın gazetenize biz teşekkür ederiz. Bu inceliğiniz şehrimiz adına önemli bir yaklaşımdır. Sağ olun…

Başka bir söyleşide görüşmek üzere, hepinize iyi günler dilerim.

Mutlu olun, mutlu kalın… SAYGILARIMLA

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here