İlter Yarın Mindere Çıkıyor

0
55

tekvando3Avrupa Tekvando Birliği (ETU) tarafından organize edilen 5. Yıldızlar Avrupa Şampiyonası 22-25 Ağustos 2013 tarihleri arasında Romanya’nın başkenti Bükreş’de devam ediyor. Şampiyonanın ilk gününde Türk Tekvando Yıldız Milli Takımı 2 altın ve 2 bronz madalya kazandı. İskenderunlu İlter Gürçınar’da Pazar günü mindere çıkıyor.

Bükreş’te devam eden Avrupa şampiyonasında erkekler 37 Kg’da Ahmet Dinçol tatemiye çıktı. Ermeni Grigoryan, Tigran’ı 20-0, Moldovalı Lupolov, Danila’yı 4-0 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde Ukraynalı Dziuba, Oleksandr’ı 11-5, yarı finalde ise Fransız Alesio, Sebastien’i 6-2 yendi ve adını finale yazdırdı. Finalde Rus Kanaev, Andrei’yi 13-5 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.

Bayanlar 33 Kg’da Şerife Ilgız’da madalya mücadelesi verdi. İlk turda İsrailli Koren, Ayelet Hasachar’ı 9-1, çeyrek finalde Ukraynalı Sobko, Victoriya’yı 7-3 yenen sporcumuz yarı finale yükseldi. Yarı finalde Azeri Mirzayeva, Nargiz’i 16-2 ile rahat geçen Şerife, finalde de Bulgar Tsintsarska, Ivona’yı sayı vermeden 10-0 yenerek Avrupa Şampiyonu oldu.

Erkekler 33 Kg’da Ali Karadoğan ise ilk turda Belaruslu Badanin, Dzianis’i 14-2, ikinci turda ise İzlandalı Edvardsson, Agust Kristinn’i 20-1 yenerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde  Hırvat Turkalj Luka’yı 4-0 yenmesine rağmen, yarı finalde İngiliz Gnanapandithan, Viroshan’a altın vuruşla yenilerek Avrupa Üçüncüsü oldu.

Bayanlar 29 Kg’da ülkemizi temsil eden Bilge Berçem Sustam de, Belaruslu Drachova, Katsiaryna’yı 13-3 yenerek çeyrek finale çıkan Bilge, çeyrek finalde Ukraynalı Tambovtseva, Alona’yı 11-0 yendi. Yarı finalde Bulgar Nikolova, Tsvetelina’ya 9-3 yenilince Avrupa Üçüncüsü oldu.

Bugün ve yarın da yapılacak müsabakalar ile devam edecek olan şampiyonada öz şampiyonlar Tekvando Spor Okulu öğrencisi +65 Kg. da mücadele edecek olan İlter Gürçınar’dan da derece beklenirken, İskenderunlu sporcumuz Pazar günü mindere çıkıyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here