İTSO’da Meslek Komite Üyeleri Sorunlarını Dile Getirdi

0
86

itso toplantı1İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası’nda Meslek Komite üyeleri sorunlarını dile getirdiler.  Toplantının başkanlığını İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz yaptı.

Yılda iki kez Eylül ve Mart aylarında gerçekleştirilen toplantılarda Meslek komitelerinin sorunlarının görüşülüp çözüm yolları için gerekli girişimlerde bulunmayı hedeflediklerini belirten İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz; “Ben de ilk kez İTSO Başkanı olarak Meslek komite Başkanlarının toplantılarına katılıyorum ve bu toplantının başkanlığını yapıyorum. İTSO olarak her zaman daha iyiyi yapmak, odamızın sorunlarını, üyelerimizin sorunlarını dinlemek ve çözüm yolları bulmak için bu tür toplantıların daha faydalı olacağı kanasındayım” dedi.

Yılda iki kez Eylül ve Mart aylarında yapılan toplantıların gerekirse arttırılabileceğine dikkat çeken İTSO Başkanı Yılmaz; “Bugün yaklaşık 21 grubun meslek komitesi ile birlikte toplandık. İskenderun’da faaliyet gösteren iş adamlarımız ile paylaşımlarının yapılması gereken önemli bir toplantı olduğunu düşünüyorum. İlk toplantımızda katılım istenilen düzeyde değil. 21 grubun 139 üyesi var ve bu arkadaşları bundan sonra daha geniş katılımla bir arada görmek isterim. Toplantının amacı ise, her sektörde bulunan komite başkanlarımızın kendi sorunlarının burada gündeme alınarak, yönetim kurulu olarak görüşülüp, meclise aktarılması ve mecliste alınan kararı da gerekirse bakanlık düzeyine girişimlerde bulunarak çözüm yolları için girişimlerde bulunmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

İş Adamları Yaşadıkları Sorunları Anlattılar

Toplantıda İskenderun’un genel sorunları, iş adamlarının sorunları, hakkında Meslek grubu üyeleri fikirlerini sundular. İTSO Meclis üyeleri Heysem Şaban, iş adamlarının sigorta işlerinde yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi verirken, yaşanan aksaklıklar ve çözüm yolları için de meslek grubu üyelerine bilgiler aktardı. İTSO Meclis üyesi Erol Aygen de Odanın komite üyeleri ile yaptıkları toplantının çok önemli olduğuna vurgu yaparak, bu toplantı sayesinde sorunların daha da asgariye ineceğini ifade etti.

İTSO Meclis üyesi Müfit Tennioğlu ise; “Tüm sektörlerin kendine göre sorunları var ama önemli olan ortak sorunlarda birlikte hareket edebilmektir. İskenderun’da bu yaz hepimiz büyük sorunlar yaşadığımız elektrik sorunu hepimizin ortak sorunu bence bu sorunun giderilmesi ve en asgariye indirilebilmesi için ortak bir girişimde bulunulması için şehrimizin en önemli sivil toplum kurulu olan İTSO olarak girişimlerde bulunulmasını talep ediyorum” diye konuştu.

İTSO’da Meslek Komite üyelerinin sorunlarını dinleyen Başkan Levent Hakkı Yılmaz; “Gereken ne ise yapılacak. Dava açılacaksa gerekli yerlere dava açılacak. Bu konuda araştırıp girişimlerde bulunacağız. İskenderun’un ve meslek komite üyelerimizin sorunu bizim sorunumuzdur” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here