İTSO’da İskenderun Üniversitesinin Alt Yapısı Konuşuldu

0
56

itso-isk üniversitesi1Vekil Karasayar; “İskenderun’un Bir Hayalini Daha Gerçekleştireceğiz”

Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, Payas Kaymakamı ve İskenderun Kaymakam vekili Hakan Kılınçkaya, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Ak Parti İskenderun İlçe Başkanı Vedat Tosun ve Ak Parti İskenderun İlçe yönetim kurulu üyeleri İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO)’nı ziyaret ettiler.

İskenderun ve bölgenin genel sorunlarının görüşüldüğü ziyarette İskenderun Üniversitesinin kurulması ve alt yapısı ile ilgili karşılıklı fikir alış verişinde de bulunuldu.

Ziyarette konuşan Milletvekili Orhan Karasayar; “Ak Parti olarak İskenderun’a kamu hizmetlerinin tamamını getirmiş bulunmaktayız. İskenderun’un en önemli sorunlarından biri olan üniversitenin kurulması için de çalışmalar yapıyoruz. Türkiye’de diğer üniversitelerden farklı özelliklerde, Ortadoğu’ya hitap edebilecek üniversitenin kurulması için neler yapabiliriz, bu konuda şehrimizin en önemli sivil kuruluşlarından biri olan İskenderun Ticaret ve Sanayi Odamızı ziyaret edip, fikirlerini de almak istedik.

Mezunlar Nitelikli ve Aranılan Bireyler Olmalı

Kurulacak olan İskenderun Üniversitesinde sanayi, teknolojik, ticarete ve üretime dayalı, yabancı dil ağırlıklı bunların yanında Arapça, Rusça, İngilizce başta olmak üzere diğer dillerin de bulunması gerektiğine inanıyorum. İskenderun Üniversitesinden mezun olan öğrenciler daha nitelikli, aranabilen ve alanında uzman yetiştirebilen bireyler olması gerekir” dedi.

itso-isk üniversitesi2

Milletvekili Karasayar, MKÜ Rektörü ile de İskenderun Üniversitesi konusunu görüştüklerinin altını çizerek; “Ankara düzeyinde de görüşmelerim oldu. Gerek Bakanlık, gerekse YÖK Başkanımız ile de görüştüm. Bu konuda elimiz güçlü. İnşallah İskenderun’a yakışır bir üniversitenin temellerini atmak için sanayicimiz, iş adamalarımız, hükümetimiz ve sivil toplum kuruluşlarımız ile birlikte el ele vererek, İskenderun’un bir hayalini daha gerçekleştirmek istiyoruz” diye konuştu.

Yılmaz; “Her Zaman Eğitime Destek Olduk…”

Ziyaretten ötürü memnuniyetini dile getiren İTSO Başkanı Levent Hakkı Yılmaz ise; “İTSO olarak geçtiğimiz yıllarda şehrimize kazandırılan fakülteler için bizimde girişimlerimiz ve desteklerimiz oldu. Şu an İskenderun Denizcilik Fakültesi inşaatı da bitmek üzere. Bizler İTSO olarak her zaman İskenderun Üniversitesinin kurulması için atılacak her türlü adımda olduğumuzu ifade ettik.

Şu an İskenderun’da 12 bin’e yakın üniversite öğrencisi eğitim görüyor. Yarın bu sayı 30 binlere çıktığı zaman İskenderun sosyal, kültürel açıdan da gelişecek. Değişik kültürden binlerce öğrenci İskenderun’a gelecek, bu da bölgemizin ekonomik ve sosyal yönden gelişimine katkı sağlayacak. Bu bakımdan İskenderun’a artık bir Üniversitenin kurulması gerektiğine inanıyorum ve kurulacak olan Üniversitenin çalışmalarında İTSO olarak bizlerde yanınızda olacağımızı ifade etmek isterim” şeklinde konuşu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here