Gazeteciler Günlerini Sevenleriyle Kutladı

0
214

igc ziyaret1İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC), 10 Ocak “Çalışan Gazeteciler Günü” nedeniyle, kentte görev yapan, cemiyete üye basın mensuplarını bir araya getirdi. 10 Ocak Cumartesi günü öğle saatlerinde Cemiyet binasında bir araya gelerek, birlikte yemek yiyen İskenderun Gazeteciler Cemiyeti Yönetim Kurulu ve cemiyet üyesi basın mensupları, iş stresinden de uzak bir zaman dilimi geçirmiş oldular.

Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti ziyaretçi akınına da uğradı. Gün boyu süren ziyaretlerde Ak Parti Hatay Milletvekili Orhan Karasayar, İskenderun Kaymakam Vekili Payas Kaymakamı Hasan Kılınçkaya, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil, Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Hatay Milletvekili Aday Adayları Dr. Yılmaz Şahutoğlu ve Dr. Ender Çolakoğlu, TÜMSİAD Hatay Şube Başkanı Avukat Hasan Ertürk ile yönetim kurulu üyeleri, Namık Kemal Ortaokulu öğrencileri ve bazı sivil toplum kuruluşları da İGC binasına gelerek basın çalışanlarının günlerini kutladılar.

igc ziyaret2

Ziyarete gelen siyasiler, tek-tek basın çalışanlarının gününü kutlarken Türkiye’de basının yeterince özgür olmadığını ve çalışanların haklarının doyurucu olmadığını, gazetecilerin çok zor şartlar altında emek verdiklerini bildiklerini ifade ettiler.

İGC Başkanı Şehmus Aslan da ziyarete gelen tüm dostlara teşekkür ederek; “Gecesini gündüzüne katarak halkı bilgilendirme çabası içerisinde olan gazetecilerin daha geniş haklar ve yaşam şartlarının genişletilmiş bir şekilde yasalarla da güçlendirileceği günleri umutla bekliyoruz.

igc ziyaret3

İGC üyeleri olarak kentimizde yaşayan insanlara ve milletimize ilkeli, tarafsız ve sorumlu gazetecilik anlayışı ile halkın haber alma hakkına katkı sunmaya devam etmekte kararlıyız. Tüm basın mensubu arkadaşlarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutlarız” diye konuştu.

Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle İGC binasına gelen Namık Kemal Ortaokulu öğrencileri de okudukları şiirle basın çalışanlarının gününü kutladılar. Öğrencilerin, basın mensuplarıyla bir araya gelmesi renkli görüntülere sahne oldu.

igc ziyaret4

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here