İSTÜ’de Devir Teslim Töreni Yapıldı

0
283

istü-devir teslim1İSTÜ Rektörü Dereli; “Canla Başla Çalışacağız”

İskenderun Teknik Üniversitesinde devir teslim töreni yapıldı. İskenderun teknik Üniversitesi’nin kurucu rektörü Prof Dr Türkay Dereli görevi Mustafa Kemal Üniversitesi rektörü Prof. Dr Hasan Kaya’dan teslim aldı. Törene üniversite öğretim üyeleri de katıldı.

Törende ilk olarak söz alan Prof. Dr. Hasan Kaya, Şehitlere rahmet, ailelerine başsağlığı dileyerek başladığı konuşmasında; “Göreve geldiğim günden bugüne kadar İskenderun’daki sorunlara elimizden geldiği kadar çözüm olmaya çalıştık. İskenderun Teknik Üniversitesi kuruldu. İnşallah adına yakışır vaziyette ciddi ciddi teknik üniversite olmasını diliyoruz. Çünkü burası Türkiye’de sanayinin önemli bir merkezi… Biz Mustafa Kemal Üniversitesi olarak her zaman yanınızda olacağız” dedi.

Devir teslim töreninde İskenderun Teknik Üniversitesi Deniz Bilimleri ve Teknolojisi öğretim üyesi tarafından 7 bin 200 irili ufaklı deniz kabuğundan yapılan logo yeni rektör Prof Dr. Türkay Dereli tarafından MKÜ rektörü Hasan Kaya’ya hediye edildi.

istü-devir teslim2

Deniz kabuklarını kullanarak 1,5 ayda yaptığını anlatan Deniz Bilimleri ve Teknolojisi Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr Sefa Demirhan; “7 bin 200 deniz kabuğu ile yaptık günde üç saat çalışarak 1,5 ayda tamamladık” dedi.

Büyük bir aile olduklarını ifade eden Dereli; “Böyle bir görev verildi kutsal bir görev olduğunu düşünüyorum. Zor bir görev, sizin desteklerinizle birlikte hep birlikte başarabileceğimize inanıyorum. Hiç bir şekilde tek başına başarı görmedim, güzel iyi bir ekibin burada olduğunu biliyorum. Daha da geliştikçe, bu halkayı büyüttükçe İskenderun için, Türkiye için, Dünya için güzel işler yapabileceğimize inanıyorum. Mustafa Kemal Üniversitesinden doğduk bir doğum oldu malum doğumlar sancılı olur ama sonu hep güzel olmuştur. Bir bebek, bir çocuk bir genç ben burada çok önemli bir gelecek olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

istü-devir teslim3

Canla başla çalışacaklarının sözünü veren Dereli; “Hedeflerimiz var. Bunu gerçekleştirmek için mutlaka dünyayla senkronize olarak ilk 500’ün içerisinde bir üniversite olmaya çalışacağız. Bu konuda ben canla başla çalışacağımıza söz veriyorum.

İskenderun Teknik Üniversitesi ismi bir kere muhteşem bir isim marka bir isim. Coğrafyasıyla, sanayisiyle, kültürüyle hiçbir misyon ve düşman çakışmazlığı yok. Bizi radarlarına aldılar ve bizi takip ediyorlar. Türkiye’de sekizinci Teknik Üniversiteyiz. Doğar doğmaz belli bir kalitemiz var. Öğretim üyesi ve öğrenci sayısı bakımından belki dördüncüyüz. Taklit eden bir üniversite asla olmayacağız. Kendine özgü, öğrencinin herkesin kendini bulabileceği kendini ifade edebileceği bir üniversite olmaya çalışacağız. Çünkü her türlü yağ, un, şeker var burada” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here