İstiklal Makzume Anadolu Lisesinde Anılar Tazelendi

1
2239

makzume mezunları2İstiklal Makzume Anadolu Lisesinden 1994 yılında mezun olan ve üniversite sonunda üst düzey görevler üstlenen öğrenciler, 20 yıl sonra mezun oldukları okullarında bir araya geldiler ve anılarını tazelediler. Mezun öğrencilerden Semih Ürersoy; “Burada bir arada olmak çok güzel bir duygu, anılarımız yeniden tazelendi” dedi.

Türkiye’nin farklı bölgelerinde üst düzey görevler üstlenen İstiklal Makzume Anadolu Lisesi 1994 mezunları, okullarını ziyaret ederek, eğitim gördükleri sınıflarında anılarını tekrar canlandırdılar. Bu birlikteliğin oluşması için organizasyonu gerçekleştirenlerden 1994 yılı mezunu Semih Ürersoy, bir araya gelmek, kaynaşmak ve anıları tazelemek için böyle bir etkinliği gerçekleştirdiklerinden söz etti. Ürersoy; “20 yıl önce mezun olduğumuz bu güzide okulumuzun çatısı altında o yılların öğrencileri ile bir arada olmak çok güzel bir duygu. Burada anılarımız yeniden tazelendi. Burası bizim hayatımızın en önemli yeridir. Lise yıllarımızda geleceğimizi şekillendirdik. O yıllardaki arkadaşlarla bugün burada bir arada olmak güzel bir duygudur” dedi.

makzume mezunları1

O yıllarda öğretmenlik yapmış bazı öğretmenlerinde katıldığı etkinlikte söz alan mezunlardan Eczacı Barış Sönmez; “İstiklal Makzume Anadolu Lisesi 1994 yılı mezunlarının 20. yılı buluşmasını bugün burada gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 30 mezun öğrenci Türkiye’nin farklı bölgelerinde görev yapmalarına karşın, bu toplantıya katılım sağladılar. Hafta sonu sabah kahvaltısı ile bir araya gelirken, bugünde mezun olduğumuz okulumuzu ziyaret ediyoruz. O yıllardaki dostluğu kardeşliği yeninden yaşamak çok güzel bir duygudur” derken, okulda kendilerini ağırlayan Okul Aile Birliğine de teşekkür etti.

1994 yılı mezunlarını bir arada görmenin kendisini de gururlandırdığını söyleyen Okul Müdürü Turgay Çelikezen; “20 yıl önce okulumuzda görev yapan öğretmenleri de burada görmek bizleri mutlu etmiştir” dedi. Müdür Çelikezen, bu öğrencilerin dernekleşip bu birlikteliği daha da uzun yıllara taşımaları konusunda görüşlerini de aktardı.

Okul öğrencisi Gökçe Okur ise; “Çok güzel bir manzara bu! Bu birlikteliğin arkadaşlığın ve tutkunun kaybolmaması ve bir arada olmanız bizlere de örnek olacaktır. Bu şunu gösteriyor ki, Makzume’nin toparlayıcı gücü var” dedi.

1 YORUM

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here