Başkan Savaş; “Belediyeyi Kim Kazanmışsa O Yönetecek”

0
97

lütfü savaş-dörtyol1Teşekkür ziyaretlerini sürdüren Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Dörtyol CHP İlçe Örgütünü ziyaret etti. Parti binasında gerçekleşen ziyarette Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’a CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu da eşlik etti. Konukları karşılayan CHP Dörtyol İlçe Başkanı Mustafa Kemal İncesu, ziyaretten ötürü memnuniyetlerini dile getirdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ziyarette yaptığı açıklamada; “Bugün bir teşekkür ziyareti için burada bulunuyorum. Ama biz artık söz verdiğimiz gibi haftanın iki günü İskenderun tarafında olacağız. Hedefi büyük olan kurumların meşakkati de büyüktür. Basında ‘Şu belediyeyi yönetiyor, bu belediyeyi yönetiyor’ gibi haberler okuyoruz. Belediyede üç tane önemli kurum vardır.

Bir Belediye Başkanı, iki encümen, üçüncüsü de meclis. Bunların görev ve salahiyetleri kanunla düzenlenmiştir. Başkanlığı da encümeni de bugün Büyükşehirde Cumhuriyet Halk Partisi yönetiyor ama meclis de AKP’nin çoğunluğu vardır. Anayasa çerçevesinde bizimde onların da getirdiği önergeler görüşülmektedir. Belediyeyi kim kazanmışsa o yönetir” dedi.

CHP Hatay Milletvekili Av. Mevlüt Dudu’da, Manisa İli Soma İlçesinde yaşamını yitiren Maden işçilerine rahmet ve ailelerine sabır dileyerek; “Bu bizlerin tahmin ettiği yaklaşmakta olan bir faciaydı ne yazık ki ve korkulan oldu, gerçekleşti ve sonuç ortada. Sadece madencilik sektöründe değil birçok sektörde insanlar tehlikelerle karşı karşıya. Bu tehlikelerin nedeni sadece paradan ibaret gören vahşi kapitalizm anlayışının sonucudur. Umarım ki bu facia bu anlayışı yürütülen iktidara ders olur ve en kısa zamanda bu yanlıştan dönerler” şeklinde konuştu.

“Hatay Büyükşehri Ak Parti Yönetecek” söyleminin ardında başkalarının olduğunu belirten Milletvekili Dudu; “Hatay’ı biz yönetmeye başladık diyen bu meclis üyesi arkadaşlarımla ben muhatap olmuyorum! Ama ben biliyorum ki bu söylemlerin sahibi aslında onlar değil, onları yönlendiren milletvekillerine seslenmek istiyorum! Şunu iyice kafanıza sokun, 30 Mart’ta Hatay halkı Hatay’ı kimin yöneteceğine karar verdi. Hatay’ı Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve Cumhuriyet Halk Partisi yönetecek, nokta. Başka söyleyecek söz yok. Artık bu çocukça söylemleri de herkes bir tarafa bıraksın” dedi.

lütfü savaş-dörtyol2

Bütçeyi Hatay’ın Gerçekleri Doğrultusunda Kullanacağız

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Büyükşehir Belediyesi ile Hatay Su ve Kanalizasyon İdaresi 2014 yılı revize bütçeleri için neden hayır oyu kullandıklarına da açıklık getirdi. Savaş; “Plan ve Bütçe komisyonundaki CHP üyesi olan arkadaşlarımızın öngördüğü kalemlerde, öngördükleri rakamları Ak Partili Komisyon üyeleri kabul etmeyip, farklı kameleri, farklı rakamlarla süslediler. Komisyonda Ak Parti çoğunluğu var. 4 Ak Parti üyesi kendi taslaklarında ısrar etti, 2 CHP ve 1 MHP’li üye de bu taslağa hayır oyu kullandı. Bizim hazırladığımız bütçe farklıydı. Çünkü biz bunun fizibilitesini yapmıştık.

Hatay’daki alt yapı ve üstyapı anlamındaki gereksinimleri, acil yapmamız gerekenlerin eylem planını yapmıştık. Bu arkadaşlarımız tabi ki kendine uygun, kendine göre bir politika güderek Büyükşehir Belediye Bütçesini kendi fikirleri doğrultusunda çıkarmaya çalıştıkları için bizde ona red oyu verdik. Bütçeye red oyu vermedik, biz onların tavrına, onların getirdiği şekline red oyu verdik. Yoksa bütçenin çıkmasını isteyen biziz. Biz doğru bildiğimiz şekilde belediyeyi yönetmeye devam edeceğiz. Red verdik diye bütçeyi kullanmayacağız anlamı taşımaz. Hatay’ın gerçekleri belli, bu gerçekler doğrultusunda bütçeyi kullanacağız” dedi.

Özel İdare Sizdeydi!

Ak Partili üyelerin bütçeyi kendi beklentisi doğrultusunda hazırladıklarını da belirten Savaş; “Mesela Ak Partili komisyon üyeleri yolları hemen yapın, yollar paramparça diyorlar. Yollar paramparça ise Özel İdare sizdeydi, bu güne kadar yapsaydınız yolları. Şimdi gelip bir buçuk aylık büyükşehre bunu hemen yap demenin anlamı yok.

Öncelikle Hatay’ın altyapısı yok. Hatay’ın altyapıda felaket denecek eksikleri var. Dörtyol’un kanalizasyonu tamamlandı mı? Hayır. Arıtma tesisi var mı? Hayır. Atıklar nereye gidiyor; ya tarlaya, ya denize. Peki size hastalık olarak geri dönmüyor mu? Daha bunlar varken bu arkadaşlarımız farklı noktalarda hizmet bekliyor.

Biz pansumandan uzak, cerrahi müdahaleler yapmak istiyoruz. Antakya merkezde ne yaptıysak Hatay’ın bütününde daha büyük ölçekli hizmetler yapacağız. Bu yüzden bu arkadaşlarımız derme çatma yöntemleri, pansuman yöntemleri veyahut boya cila yöntemlerini bıraksınlar. Biz asıl bu şehrin omurgasıyla ilgileneceğiz. Bu şehrin omurgası altyapısıdır” diye konuştu.

Hatay’ın ülke ekonomisine verdiğini geri alamadığını da ifade eden Savaş; “Hatay’ın bütünü vergi ödemede 7 veya 8. Sırada oluyor. Ama hizmet alırken 54. Sırada. Ak Parti Gurup sözcüsü bu kardeşimiz önce bunun hesabını versin. 12 yıldır iktidarda olup ta Hatay’a 54. Sırada hizmet getiren zihniyetin hesabını versin. Ondan sonra da büyükşehri biz yönetiyoruz diye gelip demeç versin” değerlendirmesinde bulundu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here