İSTE’de Teknofest Heyecanı Başladı!

0
33

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde bu yıl dördüncüsü düzenlenen Türkiye’nin ilk ve tek havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST heyecanı başladı.

Önceki yıllarda çeşitli kategorilerde dereceler alarak önemli başarılar elde eden İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) bu yıl da iddialı projeler ile TEKNOFEST’e katılıyor. İSTE’nin yarışacağı kategorilerden biri ise Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları. Yarışlara Alternatif Enerjili Araçlar Topluluğu, elektromobil ve hidromobil kategorilerinde katılım gösterecek. Daha önce “takımlarımızın yanındayız” diyen İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci topluluğu garajlarında ziyaret ederek araçların durumu ve yapılan çalışmalarla ilgili bilgiler aldı.

İSTE’de tüm birimler arasında uyum ve işbirliğini sıklıkla vurgulayan Rektör Depci, bu yıl yeni bir oluşuma gidilerek araçların danışmanlıklarını Doç. Dr. Süha Orçun Mert ve Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Hakan Demir’in yaptığı Alternatif Enerjili Araçlar Topluluğu altında birleştirildiğini belirtirken üretilen bu sinerji ile başarıya ulaşılacağından emin olduğunu vurguladı. Depci; “Önceliğimiz elbette öğrencilerimizin sağlıkları. Çalışmalar, sosyal mesafe, maske ve temizlik kurallarına uygun biçimde sürdürülüyor. Pandemi döneminde özveri göstererek çalışmalara katılan öğrencileri tebrik ediyor ve yarışmalarda başarılar diliyorum” dedi.

Öğrenciler ise Rektör Depci’ye ziyaretinden ve desteklerinden dolayı teşekkürlerini sunarak yarışlarda başarı sözü verdi. (Haber Merkezi)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here