İSTE En Çok Tercih Edilen Üniversiteler Arasında

0
22

İskenderun Teknik Üniversitesi (İSTE) yatay geçişle en çok tercih edilen üniversiteler arasında yer aldı. Üniversite tercihlerinde 76 farklı ilden öğrenci alan ve yüksek doluluk oranı yakalayan İSTE yatay geçişlerde de bu başarısını sürdürdü.

Alınan yatay geçiş başvuruları İstanbul, İzmir, Ankara, Adana ve Gaziantep illerimizdeki üniversiteler başta olmak üzere 137 farklı üniversiteden adaya ait. İSTE’de ayrıca devam eden lisansüstü eğitimi öğrenci alımlarında da başvuru yoğunluğu yaşanıyor.

Bu yıl üniversite tercihlerinde ve yatay geçiş başvurularında birçok öğrencinin İSTE’yi tercih ettiğini belirten Rektör Prof. Dr. Tolga Depci; “Başvurusu kabul edilen 646 öğrencimiz artık İSTE’li oldu. Çok yoğun bir mesai harcayarak üniversitemizin kalitesini yükseltmek için çalışıyoruz. Hep birlikte çalışmaya, üretmeye; ülkemize ve milletimize katkı sunmaya devam edeceğiz. İSTE yeni eğitim ve öğretim yılına hazır. Tüm öğrencilerimize başarılı bir eğitim ve öğretim yılı diliyorum” dedi. (Haber: Meral SADREDİN)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here