İstanbul, Hatay’ı Ayakta Alkışladı!

0
182

medeniyetler korosu3Hatay Büyükşehir Belediyesi Ata’yı Muhteşem Bir Organizasyon İle İstanbul’da Andı

Hatay Büyükşehir Belediyesi (HBB), Atatürk’ü Anma Haftası etkinlikleri kapsamında İstanbul Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nde Antakya Medeniyetler Korosu’nun sahne aldığı bir program düzenledi.

Programa üniversite öğrencileri, İstanbullular ve İstanbul’daki Hataylılar yoğun ilgi gösterdi. Binlerce kişinin doldurduğu salonda sahne alan Antakya Medeniyetler Korosu Türkçe, Kürtçe, Arapça, Ermenice, Rumca ve İbranice parçalar seslendirerek seyircilere unutulmaz anlar yaşattı. Salondakiler tüm parçalarında Antakya Medeniyetler Korosu’na eşlik etti.

Koronun İzmir Marşı’nı söylemesiyle birlikte salonda coşku had safhaya çıktı. Bazı seyirciler gözyaşlarına hâkim olamadı.

Kral TV ve HRT Akdeniz TV ile birlikte 41 kanalda canlı yayınlanan programa ulusal medyanın ilgisi de oldukça yoğundu. Ulusal medya temsilcileri koro üyeleri ile Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş’la röportajlar yapmak için bir biriyle yarıştı.

medeniyetler korosu4

Programın finalinde Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş da sahneye çıkarak Hatay’ın yetiştirdiği büyük sanatçılardan Selami Şahin’in özledim isimli parçasını, koro üyeleri ile birlikte Atatürk’e atfederek söyledi. Asıl sürpriz sanatçı Şahin’in özledim şarkısı söylendiği sırada sahneye çıkmasıyla yaşandı. Selami Şahin sahneye çıktığı sırada salonda alkış tufanı koptu. Özledim parçasını Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş ve Antakya Medeniyetler Korosu üyeleriyle birlikte söyleyen Selami Şahin de salondakiler tarafından ayakta alkışlandı.

Programda bir konuşma yapan Başkan Savaş, bu günlerini Atatürk’e ayırdıklarını ifade etti. Hataylılar için Atatürk’ün önemli bir yeri olduğunu dile getiren Başkan Savaş, Hataylıların da aynı samimiyet ve sevgiyle Ata’ya bağlı olduğunu ve bu nedenle böyle bir organizasyonu düzenlediklerini söyledi.

Hatay’daki barış, huzur ve kardeşliğin Antakya Medeniyetler Korosu’nda kendini hissettirdiğini vurgulayan Başkan Savaş, koro şefi Yılmaz Özfırat ve Sanatçı Selami Şahin’e çiçek verdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here