Büyükşehir Meclisinde Grup Başkanları Ortak Karara İmza Attı

0
78

büyükşehir meclisi18Başkan Savaş; “Hepimiz Hatay Halkına Hizmet Etmek İçin Seçildik”

Hatay Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı Meclis Toplantısı’nın 2. Oturumu Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş başkanlığında HBB Meclis Salonu’nda gerçekleştirildi.

İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’nın Antakya, İskenderun, Kırıkhan, Dörtyol, Arsuz ilçelerinde bulunan bazı alanların imar planı değişikliği ile ilgili tekliflerinin ilgili komisyonlara havale edilmesi oy birliği ile kabul edilmesiyle başlayan 2. oturum, geçtiğimiz toplantılarda ilgili komisyonlara havale edilen kararların meclisin oy birliği ile kabul edilmesiyle devam etti.

Meclis’in Ekim ayı toplantısında Karayolları Genel Müdürlüğü’nün görev, yetki ve sorumluluğu dışında kalan yolların yetki alanlarının belirlenmesi ve Hatay ili sınırları içerisinde bulunan park, bahçe ve yeşil alanların yetki alanlarının belirlenmesi konularının görüşülmesinde tüm Grup Başkanlıkları ortak karara imza attı.

Karayolları Genel Müdürlüğü’nün görev, yetki ve sorumluluğu dışında kalan yolların ve bu yolların üzerinde bulunan meydanların yapım, bakım, onarım vs. görev ve yetkileri her ilçe için farklı genişlikte belirlendi. Antakya için 14 metre, Defne için 12 metre, Altınözü için 10 metre, Arsuz için 12 metre, Belen için 10 metre, Samandağ için 14 metre, Erzin için 10 metre, Reyhanlı için 14 metre, Dörtyol için 26 metre, Kırıkhan için 22 metre, Kumlu için 12 metre, Hassa için 10 metre, İskenderun için 25 metre, Yayladağı için 15 metre ve Payas için 12 metre ve üzerindeki yolların bakım,onarım,yapım vs. yetkileri Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne altındaki alanlar İlçe Belediye Başkanlıkları’na devredildi.

büyükşehir meclisi19

Hatay ili sınırları içerisinde bulunan park, bahçe ve yeşil alanların yetki alanlarının belirlenmesi konusunun görüşülmesi yine ılımlı bir havada gerçekleşti. Antakya ve İskenderun ilçeleri için 20.000 metrekare ve üzeri, Kırıkhan için 8.000 metrekare ve üzeri, diğer ilçelerin tamamı için 5.000 metrekare üzerindeki park ve yeşil alanların bakım, onarım, iyileştirme çalışmaları Hatay Büyükşehir Belediyesi’ne altındaki alanlar İlçe Belediye Başkanlıkları sorumluluğuna devredildi.

Bu iki madde hakkında konuşan HBB Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş: “Bu çalışmalarda emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür ederim. Biz farklı partilerden olsak da Hatay’a ve Hatay halkına hizmet etmek için seçildik. Alınan bu karar gelecek çalışmalar adına daha da umut verici oldu. İnşallah bu karar hepimiz için hayırlı olur” dedi.

Toplantı, hem HBB hem de HATSU bütçelerinin görüşülmesi için 17 Kasım Pazartesi günü saat 14.00’te devam edilmesine karar verilerek sonlandırıldı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here