“İspatlamazsanız, Namert Oğlu Namertsiniz!”

0
708

türk metal-istifaGörevinden İstifa Eden Türk Metal Sendikası Genel Teşkilat Sekreteri Gökçe, Hakkında Çıkan İddialara Sert Yanıt Verdi…

Türk-Metal Sendikasının Genel Teşkilat eski Sekreteri ve Teşkilatlanma Uzmanı Yavuz Gökçe, istifası sonra hakkında söyleyen sözlere basın açıklaması ile yanıt verdi. Açık verdi diyenleri bu iddialarını ispatlamaya davet eden Gökçe; “İspatlamazsanız, namert oğlu namertsiniz!” dedi. İşçilere de seslenen Gökçe; “1 Mayıs’ta ister o sendikayı sevin ister sevmeyin ama çoğunluk hangi sendikada ise oraya geçin” dedi.

Genel teşkilatlandırma Sekreterliği görevini yaptığı Türk Metal’den neden istifa ettiğini detaylarıyla kamuoyuna açıklama gereği duyan Yavuz Gökçe; “Adam gibi sendika, yetki almak için mücadele verir. İsdemir işçisi uyanın! Türk Metal’in vallahi billahi çoğunluğu yok. Sizi sendikasız bırakmak için bir mücadele veriyor. Siz sendikasız kalırsanız bilin ki öksüz ve yetim kalırsınız. İşçiyi öksüz ve sendikasız bırakmak, organize bir örgütlenme cinayetidir” diye konuştu.

Yavuz Gökçe açıklamasında İsdemir’de çalışan sayısının 5500 olduğunu, bunlardan yaklaşık bin kişinin beyaz yakalı, 4500 kişinin mavi yakalı olduğunu kaydederek, Türk Metal’in yetki alabilmesi için 5500 sayısının yüzde 50+1’i kadar yani toplam 2751 üyesi olmak zorunluluğu bulunduğuna dikkat çekti.

1 Numarayım Diyor 100 Numara Yalan Söylüyor!

‘Türkiye’nin 1 numarasıyım’ diyenlerin şimdi işçiye 100 numara yalan söyleyerek işçiyi kandırıp, rakibi olan sendikanın yetkisizliği ile övündüğünü vurgulayan Gökçe; “Peki demezler mi adama senin yetkin var mı diye? Peki, 1650-1750 üyenizle yetkiliyiz diye yalan konuşuyorsunuz. Bu kadar üyesi olan Türk Metal nasıl olurda yetki bizde diye iddialı konuşur. Bu zihniyeti bildiğim için Genel Mali Sekreter İsmail Dursun’a hesap verirken kendimi garantiye almak ve sizin iftiralarınızdan kendimi korumak için kendi konuşmamı kayıt altına aldım. Çıkın karşıma işçiyi de toplayalım İsdemir emekçisinin karşısında tartışalım. Çoğunluğum var diyorsun! 1 Mayıs’ta sayını açıklayınca, çoğunluğun yoksa istifa et ve git ya da işçi lideri iseniz Metal işçisine lütfen doğruları söyleyin” şeklinde konuştu.

Vakıf konusuna da değinen Gökçe, Pevrul Kavlak’ın oğlu Gökhan Kavlak’ın metal işçisi olmadığı halde yönetim kurulunda neden ve nasıl görev aldığını sorarak, MESS’in alt şirketinde kızı Yasemin İçer’in (Kavlak) maaş alıp almadığı yönündeki soruların cevaplanmasını istedi.

Sendikasız ve Yetkisiz Kalırsınız!

Kardemir’de işçi çıkartılması olayına sert çıkmasına rağmen Genel başkanın işsiz kalanların telefonlarına dahi bakmadığını, kendisinin de yaptığı eylemi engellediğini ileri süren Gökçe; “Özbek’in yazdığı mektupla genel başkan olmak kolay. Tabi ki seni genel başkan yapanlara vefasızlık kolay. Hani Özbek’e baba diyordun? Geçmişine sahip çıkmayan işçiye mi sahip çıkacak. Sendikanın aylık 9 milyon geliri var. Peki, sendikanın kasasında kaç trilyon nakit var? Enişte, kayın, hısım, damat teyze oğlu amcaoğlu, kız… Maşallah Türk Metal’de bunlardan hepsinden var” şeklinde iddialarda bulundu.

İstifa ederek hürriyetine ve hür sendika hür metale kavuştuğunu savunan Gökçe; “İsdemir emekçileri, eğer ki bu biz bir aileyiz, diyerek beni kandırdığı gibi sizi de kandırıp, sendikayı kendi ailesinin sendikası yapan Kavlak’a inanırsanız, sendikasız ve yetkisiz kalınca Kardemir işçisi gibi çok mağdur olursunuz. Kardemir işçisi 3 yıldan fazla sendikasız kalınca emekçiler işinden ve aşından oldu. 1 Mayıs Türk metal için hüsran olacaktır. Türk Metal, İsdemir’de bu çirkin ilişkilerden ve yalanlarından dolayı tarihin kirli sayfalarına gömülüp işçi bunları çöpe atacaktır” diye konuştu.

Man Türkiye A.Ş. traktörde, Ford Otosan’da, Erkunta, Hidromek’te, Mercedes’de, Arçelik’te, Tofaş’ta, Türk Metal’in sallandığı iddiasında bulunan Yavuz Gökçe, İSDEMİR işçilerinin buna çok dikkat etmeleri gerektiğini söyleyerek uyarılarına noktayı koydu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here