İSMEM’den ‘Öğretmenler Günü’ne Özel Konser

0
257

ismem konser1İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde öğretmenlerden oluşan ve Türkiye’de bir ilk olma özelliğini taşıyan İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Musiki Topluluğu (İSMEM), 24 Kasım Öğretmenler Günü münasebeti ile ikinci konserini verdi. Seslendirdikleri eserlerle konukları mest eden İSMEM’in söylediği “Memleketim” şarkısı ise ayakta alkış aldı.

MKÜ Mustafa Yazıcı Konservatuarı’nda geçtiğimiz hafta sonu Öğretmenler günü dolayısıyla İSMEM tarafından düzenlenen Türk Sanat ve Türk Halk Müziği konserine yoğun ilgi gösterildi. Konsere İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, İskenderun İlçe Milli Eğitim Müdürü Muharrem Keleşoğlu, DTO İskenderun Şube Başkanı Bülent Kavsak, İşadamları Nuri Üysen ve Recep Atakaş, siyasi parti temsilcileri, öğretmenler ve çok sayıda davetli katıldı.

ismem konser2

Müzik ziyafeti öncesinde söz alan Milli Eğitim Müdürü Keleşoğlu; “Bizler, eğitimin sadece dersliklerde değil, her alanda yapılacağına inandık ve her yerin eğitime muhtaç olduğunu dillendirdik. Siz veliler çocuklarınızı, anasınıfından üniversiteyi bitirene kadar bizlere güvenerek emanet ettiniz. Mustafa Kemal Atatürk bir vecizesinde ‘Öğretmenler yeni nesil sizlerin eseridir’ diyerek, öğretmenlere yüklediği sorumluluğu açıkça dile getirmiştir. Bizler de, öğretmenlerimizi zaman zaman muma, zaman zaman bahçıvana benzetiyoruz. Kendileri erirken bile etrafta ışık saçan, bazen de yepyeni bir fidanı toprakla buluşturan, gecelerini gündüzlerine katarak fedakârca çalışan tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz. Bizlerin bugüne gelmesinde yine en büyük emek öğretmenlerimizindir. Biz öğretmenler, İskenderun’da her alanda varız diyoruz” diye konuştu.

ismem konser3

İSMEM olarak musiki topluluğunda olduğu gibi tiyatroda da topluma önemli mesajlar vermeyi amaçladıklarının altını çizen Keleşoğlu; “Bildiğiniz gibi bir de tiyatro grubumuz var. Geçen eğitim öğretim yılında ‘Çiçek Kadınlar’ adlı oyunla kadına şiddeti konu aldık. Ama her alanda şiddete karşı olduğumuzu sahnede anlattık. Tiyatro grubumuz yeni bir çalışma içerisine girdiler ve bu yıl 3 oyun sahneleyecek. Bunlar, topluma mesaj veren oyunlar olacaktır. Bunlardan bir tanesi de uyuşturucu ve madde bağımlılığının zararlarını konu alacaktır” dedi ve konserde yer alan Şef Muzaffer İlter yönetimindeki 41 müzik öğretmenine çiçek verdi. Keleşoğlu ayrıca, bu konserin gerçekleşmesine katkı sunan İşadamı Nuri Üysen’e plaket ve çiçek takdim etti.

Müziğin insanları ortak bir noktada buluşturan evrensel bir dil olduğunu belirten İSMEM Müzik Topluluğu Başkanı Arhan Reşa’da, konsere katılan herkese teşekkür etti. Şef Muzaffer İlter yönetimindeki koro İstiklal Marşımızı okumasıyla konsere başladı. Çeşitli makamlardan 23 eserin seslendirildiği konserde bütün eserler büyük alkış toplarken, “Memleketim” adlı eser ise ayakta alkışlandı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here