İŞKUR Kampanya Otobüsü Reyhanlı’da

0
81

işkur otobüsü1Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti ortak finansmanı ile yürütülen ‘Kamu İstihdam Hizmetlerinin Geliştirilmesi Operasyonu’ kapsamındaki, İŞKUR’un kampanya otobüsü Reyhanlı’da çalışmasına başladı.

Reyhanlı’da meydana gelen saldırı sonrasında hayatın en kısa sürede normale dönmesine katkı sağlamak, vatandaşlara en yakın noktadan hizmet sunmak, Hatay Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü’nün hizmetlerinden faydalandırmak için mobil hizmet sağlayan İŞKUR Kampanya Otobüsü ilçeye geldi. Otobüste görevli İŞKUR tanıtım görevlileri iki gün süre ile Reyhanlı’nın tüm bölgelerinde kişilerle yüz yüze görüşme yapacak. Görevliler, iş arayanlar ve işverenlere sunulan hizmetlerin ötesinde işgücü yetiştirme kursları, girişimcilik programları, işbaşı eğitim programları, toplum yararına programlar, iş ve meslek danışmanlığı hizmetleri, işsizlik sigortası, kısa çalışma ödeneği gibi çeşitli hizmetleri de tanıtacak.

İŞKUR Tanıtım Kampanyası, istihdamdan etkilenen tüm tarafları bilgilendirmeyi ve bu suretle daha fazla kişinin işgücü piyasasına girmesine ve istihdam oranını artırmaya katkıda bulunmayı amaçlıyor. İŞ-KUR Ağ Geliştirme ve İletişim Uzmanı Bülent Kılınç, Reyhanlı’da verdiği bilgide, çalışmanın 22 ilde gerçekleştirildiğini belirterek; “Elazığ’daki çalışmaları yarıda bırakarak Reyhanlı ilçesine geldik. Hizmet sunmaya başladık. İŞKUR hizmetleri konusunda farkındalık oluşturulması, İŞKUR’un hizmetlerine olan erişimin artırılmasını istiyoruz. Bu amaçla Reyhanlı’da bulunuyoruz. Yanlarında olduğumuzu göstermek, onlara yardımcı olmak, onları desteklemek; ihtiyaçlarını, geleceğe dönük taleplerini öğrenmek, bilmek için geldik” dedi.

Gözaltına Alınanların Sayısı 8’e Yükseldi

Öte yandan, Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, Suriyeli sığınmacıların kaldığı yerlerde bombalı saldırı ve kaçırma eylemi hazırlığı içerisinde oldukları iddiasıyla gözaltına alınan 6 kişinin ardından, firari olduğu belirtilen 2 kişinin daha yakalandığını açıkladı.

Vali Lekesiz, yaptığı açıklamada, Hatay’da insani gerekçelerle geçici misafir edilen Suriyelilerin kaldıkları yerler ve mahallelerde patlatma eylemi ve kaçırmaya yönelik eylemler gerçekleştirmek isteyen toplam 8 kişinin gözaltına alındığını belirtti. Vali Lekesiz; “İstihbarat ve emniyet birimlerimiz tarafından takip ediliyordu ve bunun artık operasyon yapılma olgunluğuna eriştiği kanaatiyle dünde paylaştığım gibi 6 kişi gözaltına alınmıştı. Dün de istihbarat ve güvenlik güçlerimizin koordineli çalışması neticesinde 2 kişi daha gözaltına alındı, gözaltına alınanların sayısı 8’e yükseldi” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here