İskenderun’un Yeni İçme Suyu Şebeke Döşeme Çalışmasında Sona Yaklaşılıyor

0
188

bld-su çalışmasıİskenderun’un su sorununu kökten çözecek, halkımızı musluktan sürekli akan ve içilebilir suya kavuşturacak olan yeni içme suyu şebeke boru döşeme çalışmasında sona yaklaşıldı. Programlı ve sistemli bir şekilde aralıksız devam eden ductil içme suyu şebeke boru döşeme çalışması, şehir merkezinde tamamlandı.

Yeni içme suyu şebeke boru döşeme çalışması tamamlanan şehir merkezinde, şube bağlantı çalışmaları yapılıyor. Kent genelinde içme suyu şebeke boru döşeme çalışmasının yüzde 90’ı tamamlandı. İçme suyu şebeke boru döşeme çalışması, Dumlupınar, Muradiye mahalleleri ile sanayi bölgesinde sürüyor.

Yangın Hidrantları Yerleştiriliyor

İçme suyu şebeke borusu döşeme çalışması kapsamında, olası yangına anında müdahale edebilmek amacıyla önceden belirlenen noktalarda yangın hidrantları (yangın muslukları) da monte ediliyor.

Doğalgaz ve Tedaş’ın elektrik şebeke çalışması, içme suyu şebeke borusu döşeme çalışması tekrar asfaltın kırılmaması amacıyla eşgüdüm içerisinde gerçekleştiriliyor. Altyapı çalışması tamamlanan yerlerde, kapsamlı asfalt çalışması devam ediyor.

Eski ve Yeni İçme Suyu Şebeke Boruları Sergileniyor

Halkın bilgilendirilmesi amacıyla yeni içme suyu şebeke boruları döşenirken çıkarılan eski içme suyu şebeke boruları ve döşenmekte olan yeni ductil içme suyu şebeke boruları sergileniyor. Vatandaşlar, İskenderun Belediyesi hizmet binası ile Belediye 1 Nolu sosyal tesis girişinde sergilenen eski ve yeni içme suyu şebeke borularını bir arada görüp, inceleme imkanı buluyor.

Belediyemiz de yeni şebekeyle, suyun halkımıza ulaştırılmasında kullanılan su pompalarının harcadığı elektrik enerjisi, tamir ve bakım giderleri masrafından kurtuluyor. Halkımız pik, PVC, asbestli eski şebeke yerine, sağlığa zararlı hiçbir madde içermeyen, dayanıklı yeni duktil içmesuyu şebekesiyle musluktan sürekli akan, sağlıklı, temiz, içilebilir suya kavuşacak.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here