İskenderun’un İlk Siyasi Şehidi Cihan Kurt, Mezarı Başında Anıldı

0
407

siyasi şehit170’li yıllarda ülke genelinde yaşanan siyasi olayların, kentimizdeki yansımalarında şehit olan Cihan Kurt, aradan geçen onca yılla rağmen önceki gün mezarı başında bir kez daha anıldı.

İskenderun’un ilk siyasi şehidi olarak kayıtlara geçen ve ülkücü hareketinin öncülerinden olan Cihan Kurt, bundan 35 yıl önce üst geçit civarında uğradığı saldırı sonucunda öldürülmüştü. Aradan geçen bunca yıla rağmen, ölüm yıldönümü olan 19 Ağustos günü Asri mezarlığındaki kabri başında bir kez daha anılan Kurt’un unutulmadığının mesajı verildi.

siyasi şehit2

Kurt’un anma törenine, (Milliyetçi Hareket Partisi) MHP İl Başkanı Adnan Akdaş, Karayılan Belediye Başkanı Mehmet Yurtman, Çelik-İş Sendikası İskenderun Şube Başkanı Metin Önde, Hatay Ülkü Ocakları İl Başkanı Naci Akkaya, İskenderun ve belde başkanları ile yönetim kurulunun yanında, rahmetli Cihan Kurt’un da ailesi katıldı.

MHP İl Başkanı Akdaş, mezarı başında dualarla anılan Ülkücü Hareketinin öncülerinden Cihan Kurt’u unutmadıklarını ve unutmayacaklarını belirtti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here