İskenderun’da ‘Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi’ Bayramı

0
50

Papasoğlu; “Rabbin Kelamı Yaşam Kaynağıdır”

İskenderun Aziz Corç Rum Ortodoks Kilisesi’nde, ‘Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi’ Bayramı özel bir ayinle kutlandı. Ayini Kilise Pederi Nikola Yusuf Papasoğlu yönetti.

İncil’den bölümlerin okunduğu ayinde, günün anlamına yönelik bir vaaz veren Peder Papasoğlu, Meryem Ana’nın kutsallığından söz ederek, öyle bir dönemde, böyle zor bir görevi kabul etmesinin anlamının büyük olduğunu kaydetti.

Peder Papasoğlu, 1-15 Ağustos arasında tutulan Meryem Ana Orucu’nun çok eskilere dayandığını da sözlerine ekleyerek; “Bugün Meryem Anamızın sonsuz yaşama yatışı ve göğe yükselişini anıyoruz. Bizler tarihte ölmeyen birkaç kişiyi biliriz. Lakin Meryem Ana hem öldü hem Rabbimiz onu yanına aldı.

Bazen şunu soruyoruz. Neden Meryem Ana’ya 15 gün oruç tutuyoruz? Çünkü, Kurtuluşumuz Meryem Ana’nın Melek Cebrail tarafından müjdelenmesiyle başladı. Gördüğünüz gibi şu an kilisemizde o kurtuluşun başlangıcının devamını yaşıyoruz. Her zaman şunu söyleriz ki Meryem Ana kadınlar arasında en mübarek olan kişidir. Ve onun bu mübarekliği için 1-15 Ağustos arasında katı bir oruç tutuyoruz. Bugün de orucumuzun son günü, Meryem Anamızın göğe alınışı” dedi.

Rabden Önemli Şey Var mı Hayatımızda?

Ayinde okunan İncil bölümünde, konuk olduğu Marta ve Meryem adındaki iki kız kardeşin hikâyelerinde, Marta’nın hizmet ediyor olmaktan ötürü şikâyetini ve kardeşinin de ona yardım etmemesini dile getirmesi üzerine Rab İsa Mesih’in verdiği cevabı hatırlatan Peder Papasoğlu; “Marta yaptığı işlerden yorulmuştu, Rab İsa Mesih’e dert yanarak kardeşi Meryem’in de ona yardım etmesini istedi. Rabbimiz ona; ‘Sen yoruluyorsun ama ilgilendiğin şeyler daha çok dünyevi şeyler, lakin Meryem’in ilgilendiği şeyler Rabbin kelamıdır!’ cevabını verdi.

Rab İsa Mesih bu İncil bölümünde hepimize birer mesaj veriyor. Hepimiz o kadar boş şeylerle uğraşıyoruz ki aslında hayatımızda. Telefonlarımızla geçirdiğimiz vakit Rabbimiz ile geçirdiğimiz vaktin yüzde biri kadar bile değil.

Rabbimizi sadece ihtiyacımız olduğu zaman hatırlıyoruz. Rab’den daha önemli bir şey var mı aslında hayatımızda, bunu kendimize sormamız lazım. Bizler, Dünyevi şeyleri bahane edip Rabbimizden uzaklaşıyoruz. Lakin Rabbin kelamı her zaman yaşam kaynağıdır ve bizi sonsuz yaşama götürebilecek tek şeydir” şeklinde konuştu.

Duaların edilip, mumların yakıldığı kutsal ayin sonunda cemaat üyeleri birbirlerinin bayramlarını kutladı.

Katolik Kilisesinde de Bayram Ayini…

‘Meryem Ana’nın Göğe Yükselişi’ Bayramı dolayısıyla İskenderun Müjdeleme Latin Katolik Kilisesinde de özel bir ayin düzenlendi. Buradaki Kutsal Ayini ise Kilise Pederi Dariusz Dogondke yönetti. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here