İskenderun TÜED Emekli Dostu Merhum Erbakan’ı Andı

0
125

tüed açıklama3Uyan; “Erbakan’ın Yüksek Zammı Tüm İktidarlara Örnek Olsun”

Türkiye Emekliler Derneği (TÜED) İskenderun Şubesi başkan ve yöneticileri, dernek üyeleri, emekli dostu olarak gördükleri merhum Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı, vefatının 4. yılında rahmet ve şükranla andılar. Anma etkinliğinde merhum Erbakan için İskenderun Kaptan Paşa Camisi önünde lokma tatlısı dağıtıldı. Etkinliğe katılan Saadet Partisi İskenderun İlçe Başkanı Halil İbrahim Çelik’te, TÜED İskenderun Şube Başkanı Mustafa Uyan’a vefa ve duyarlıkları için teşekkür etti.

Etkinlikte bir konuşma yapan Şube Başkanı Mustafa Uyan, Erbakan’ın emekliye ve emekçiye hakkını verdiğine işaret ederek; “Emeklinin can dostu Erbakan hocamız kalbimizde. Mekânı cennet, verdiği yüksek zam ise tüm iktidarlara örnek olsun. 1995 genel seçimlerinden birinci olarak çıkan Refah Partisi ile Tansu Çiller’in genel başkanı olduğu Doğru Yol Partisi’nin ortaklığında Refah-Yol hükümeti kurulmuştu. Refah-Yol hükümetinin başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın  ilk icraatı ise yeni hükümetten büyük umutları olan emekçiye yüksek oranlarda zamlar belirleyerek hakkını vermek olmuştu.

Cumhuriyet tarihinin en yüksek işçi, memur ve emekli zammını yapan Erbakan Hocadan sonra başa gelen hiçbir iktidar bu başarıya ulaşmak bir yana yanına bile yaklaşamadı. 13 yıllık AKP iktidarında her emekli ve emekçiler için zam oranları sürekli yüzde 3’lerde 5’lerde seyretti. Merhum Necmettin Erbakan’ın biz emekliler için Temmuz’96: Maaşlara %50 zam, Ocak’97: Maaşlara %30 ilave zam yaptı. Aylık ek zamlar ile alım gücünü artırdı. Memur emeklilerine bir yılda yüzde 116 reel zam yaptı. İşçi emeklilerine bir yılda yüzde 121 reel zam gerçekleştirdi. Bağ-Kur emeklilerine bir yılda yüzde 221 reel maaş zammı verdi. Bu nedenle kendisine emekliler olarak şükran borçluyuz. Vefa borcumuzu ödemek üzere böyle bir anma düşündük. Erbakan hocamızı bir kere daha rahmetle anıyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here