İskenderun Polisi, Kentte Hırsızlık Olaylarını Yok Etme Kararlılığında

0
103

İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği (TDP) görevlileri, kuyumcu esnafını dolaşarak hırsızlık ve dolandırıcılık olaylarına karşı esnafları uyardılar.

TDP Büro Amirliği görevlileri, ilçede faaliyet gösteren seksen yedi tane kuyumcu esnafı ziyaret ederek, meydana gelebilecek hırsızlık vakalarına karşı alınabilecek tedbir ve önlemleri anlattı. Görevli polis memurları, ülkemizde son yıllarda meydana gelen mal varlığına yönelik suçlarda artış olduğunu; işyerlerinden değerli ziynet eşyalarının çalındığını, günümüzde altının değerli bir ziynet eşyası olması bakımından kuyumcuların hırsızlık gibi olaylarla karşı karşıya olduğunu, bu nedenle İskenderun Polisi’nin kuyumcu esnafla diyalog içinde olup, gerekli önlemlerin alınması konusunda yapılması gerekenleri anlatmaya devam edeceklerini belirttiler.

“Mala Karşı İşlenen Suçların Önlenmesi” amacıyla sarraf ve kuyumcularca alınabilecek tedbir ve önlemler kapsamında, işyeri içi ve çevresine yüksek çözünürlüklü, yedi gün yirmi dört saat kesintisiz kayıt yapabilen ve depolama süresi uzun kamera sistemlerinin kurulması, yağma ve hırsızlık olaylarında mağdur olunmaması için açılış ve kapanış saatlerine uyulması ve şüpheli gördükleri şahısları muhakkak 155 Polis İmdat telefonuna bildirmeleri gerektiği esnafa anlatıldı. Kuyumcu esnafı, İskenderun Polisine bu hassasiyetinden dolayı teşekkür etti.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here