İskenderun Olmazsa Çanakkale Dardanel!

0
324

turgut deliveli2İskenderun Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Turgut Deliveli, başarılı oyuncularının ellerinden tutuyor. Kentimizdeki Altyapı Sorumlularına Özeleştiride Bulunan Deliveli, gelecek vaat eden 4 oyuncusunu Çanakkale’deki seçmelere gönderiyor

İskenderun Anadolu Lisesi Beden Eğitimi Öğretmeni Turgut Deliveli, okul futbol takımında yetiştirdiği yetenekli sporcuları Türk futboluna kazandırmak adına kollarını sıvadı. Okul takımında yer alan Faruk Kulak, Oğulcan Bulut, Emre Avlar ve Sümer Yıldız’ı Mersin’deki bir menajer aracılığı ile önümüzdeki günlerde Çanakkale Dardanel’e seçmelere gönderiyor.

Yıllardan beri ‘Altyapısı olmayanın üst yapısı olmaz!’ düşüncesi ile hareket ettiğini dile getiren Turgut Deliveli, okul takımını çalıştırırken geleceğin futbolcularına kendinden bir şeyler katarak onları eğittiğine vurgu yaptı. İskenderun’da futbol adına potansiyelin çok üst seviyelerde olduğunun da altını çizen Deliveli, bunu göremeyen veya görmek istemeyenlere öz eleştiride bulundu.

İskenderun’da Altyapı Allah’a Emanet!

Altyapının başına kaliteli hocaların gelmesi gerektiğini söyleyen Deliveli; “Ülkemiz takımlarının altyapısında yetiştirilen sporcular, futbol ile ilgili çok bir bilgisi olmayan ve sporculara bir şeyler veremeyen kişilere emanet edilmektedir. Oysaki Avrupa’da altyapının başına en kaliteli teknik adamlar getirtiliyor. Çünkü oradaki çocukları en iyi şekilde yetiştirip A takıma kazandırılıyor. İlimizde ve özellikle İskenderun’da altyapı Allah’a emanet! Buradan soruyorum; bugüne kadar İskenderun’dan kaç futbolcu yetiştirdiler?

1993 yılında Yaşar’ların, Mehmet Hakkı’ların Murat Yalçın’ların olduğu dönemde, bölgemizin takımına ‘gelin bu başarılı çocukları alın’ dedik ama maalesef dinletemedik. 2002-2003 yılında da Türkiye yarı finallerine çıktığımızda da ‘bu çocuklarımıza sahip çıkın, gelecek vaat ediyorlar’ dedik. Nafile yine dinletemedik.

Şunun altını çizerek söylüyorum! Kent kulüplerimiz İskenderun’da gelecek vaat eden bu çocukları altyapılarına alsınlar. Fakat Niğde’ye saat sabah 03.00’te götürüp, saat 16.00’da geri döndüreceklerse ve bir dürüm ile kandıracaklarsa bu çocukları almasınlar. Ve üzülerek söylemeliyim ki buradaki altyapı hocaları egolarını tatmin etmek için bu görevlerini yürütüyorlar. Bu nedenle buradaki alt yapılardan sporcu yetişmez” diye konuştu.

Çanakkale ya da Balıkesir!

4 oyuncusunun İskenderun’da değil Çanakkale’de seçmelere gireceğini de kaydeden Deliveli; “İskenderun’un ve bölge takımlarının göremediği gelecek vaat eden bu futbolcular maalesef Çanakkale Dardanelspor seçmelerine gidiyorlar. Benim yetiştirdiğim Faruk Kulak, Oğulcan Bulut, Emre Avlar ve Sümer Yıldız’ı başıboş bırakmıyorum. Gücümün yettiği kadar onlara yardımcı olup, Türk futboluna kazandırmak için çalışacağım. Bu çalışmaların doğrultusunda değer verdiğim bir arkadaşımın da aracılığı ile Mersin’de bir menajer ile görüştüm. Bu dört sporcuyu önümüzdeki günlerde Çanakkale Dardanelspor’a seçmelere götürecek. Çanakkale Derdanelspor’da yer bulamaz iseler oradan Balıkesir’e geçecekler. İskenderunlu sporcuları sahneye çıkartmak benim görevim. Vitrinde ise artık son söz onlarda, yeteneklerini ortaya koyup kendilerine yer bulsunlar” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here