İskenderun Öğretmenevi’nin Temeli Törenle Atıldı

0
34

Vali Doğan; “Her Geçen Gün Eksiklerimizi Gidererek Yeni Yatırımlar Yapmaktayız”

İskenderun Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu’nun Temel Atma Töreni, Hatay Valisi Rahmi Doğan, Milletvekilleri Abdülkadir Özel, Hacı Bayram Türkoğlu ve Suzan Şahin, İskenderun Kaymakamı İskender Yönden, Belediye Başkanı Fatih Tosyalı, İlçe Emniyet Müdürü Nevzat Güneş, Hayırsever İş Adamı Ersin Şahin, kurum müdürleri, stk temcilcileri ve vatandaşların katılımıyla gerçekleştirildi.

Hataylı Hayırsever İşadamı merhum Nevzat Şahin’in oğlu Ersin Şahin tarafından yaptırılacak olan Öğretmenevinin, eğitim camiasına ve kent halkına hayırlı olması temenni edildi.

Törende ilk olarak konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Kemal Köseoğlu, yapılacak olan öğretmenevi hakkın teknik bilgiler paylaştı. Öğretmenevinin 638 m2’lik bir alana inşa edileceğini kaydeden Köseoğlu; “Öğretmenevi inşaatı, bodrum katı, giriş katı, 4 normal kat ve teras katından oluşmaktadır. Bodrum katında sığınak ve mutfak bölümleri bulunmaktadır. Giriş katında bir idare odası, resepsiyon, lobi, bay-bayan kuaförü ve toplantı salonu bulunmaktadır. Birinci katta bir idari oda, bay-bayan mescitleri, muhasebe odası, kahvaltı ve yemek salonları bulunmaktadır.

2,3 ve 4. katlarda her katta biri suit olmak üzere 14 oda bulunmaktadır, toplamda 42 oda olup, 84 yatak kapasitesine sahip olacaktır. Teras katında ise, kafe-restoran yer almaktadır. İnşaatı tamamlandığında, modern binasıyla İskenderun halkına 7/24 kaliteli hizmet verecek olan İskenderun Öğretmenevinin hayırlı olmasını temenni eder, hayırseverimiz Sayın Ersin Şahin’e eğitime katkılarından dolayı eğitim camiamız adına şükranlarımı sunarım” şeklinde konuştu.

Daha sonra söz alan Belediye Başkanı Fatih Tosyalı da; “Sayın Valimiz, Sayın milletvekilimizin, il milli eğitim camiasının çabasıyla, biz de belediyemize ait olan tüm sorunları elimizden geldiğince en hızlı şekilde çözmeye gayret gösterdik ve Allah’a çok şükür bugün buranın temelini atıyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Eğitime katkılarıyla gurulu bir şekilde kürsüye gelen Hayırsever İş Adamı ersin Şahin ise; “Aile olarak her zaman devletimizin yanındayız” diye konuştu.

Son olarak söz alan Hatay Valisi Rahmi Doğan ise, hayırlı bir iş için bir araya geldiklerini kaydederek; “Ne zaman bir ihtiyaç hasıl olsa, Hayırseverimiz Ersin Şahin elinden geleni yapmaktadır. Seve seve öğretmenevimizin yapımını da üstlendi” dedi.

Devlet olarak eğitim sektörüne ciddi yatırımlar yaptıklarını kaydeden Vali Doğan; “Sınıflarımız eğitimin her donanımına sahip durumda. Her geçen gün eksiklerimizi gidererek yeni yatırımlar yapmaktayız. Bütün amaç çocuklarımızın iyi bir eğitim alabilmesidir. Ama eğitim camiasının temel faktörü öğretmenlerdir. Öğretmenlerimiz de sosyal hakları, konforları ve geleceğe daha güvenle bakabilmeleri anlamında onlara her türlü önemi, desteği veriyoruz. Onlar bizlerin baş tacıdır. O yüzden öğretmenevi gibi sosyal tesisler çok önemli. İskenderun’daki bu eksikliği Ersin beyin sayesinde gidermiş olacağız. Kendisine şahsım ve devletim adına teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından protokol üyeleri hep birlikte butonlara basarak, İskenderun Öğretmenevinin temelini attılar. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here