İskenderun Kuyumcular Odası Ahilik Bayramı Kutlamalarına Başladı

0
86

Başkan Fırat; “Esnafımızla Bir Sevgi Halkası Oluşturduk”

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası, yönetim kurulu üyeleri ve kuyumcu esnafı, Başkan Uğur Fırat önderliğinde, Ahilik Haftası’nda sahaya indiler.

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Ahilik Kutlama etkinliklerine esnafa Karanfil dağıtarak başladı. Başkan Uğur Fırat, yönetim kurulu üyeleri ve kuyumcu esnafı karanfilleri bizzat bazı esnaflara ve halka dağıtıp günü şenlendirdiler.

İskenderun Kuyumcular ve Saatçiler Odası Başkanı Uğur Fırat, Ahilik Haftasını özetle değerlendirerek; “Öncelikle yönetim kurulu üyelerime ve sektör esnafına teşekkür ediyorum. Bugün bazı esnaflarımıza ve halka karanfil dağıtarak esnaf bayramının olduğunu hatırlattık. Bu bayramı hatırlayanlar sordu; ‘Neden sadece siz yapıyorsunuz, başka odalar yapmıyor?’ Biz de dedik ki,  o bizi bağlamaz, biz kendi işimize bakıyoruz.

Yönetim kurulu arkadaşlarım ve esnafımızla birlikte sevgi halkası oluşturduk. Bugün karanfil dağıttık yarın yine bu mekanda Ahi pilavı ve tatlı dağıtımı olacak halkımıza. Hafta sonunda güzel bir gece yapacağız. Kuyumcular odası tarafından, üyelerimiz arasından seçilen ahimize ahilik kaftanı giydireceğiz. Ahilik Haftamız tekrar kutlu olsun. İskenderun halkına saygı ve sevgilerimi sunuyorum” diye konuştu. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here