İskenderun Körfez Katı Atık Birliği Meclis Toplantısı Yapıldı

0
189

“Tesisimiz, Çöp Sorununun Çözümünde Yegâne, Çağdaş Çözümdür”

İskenderun Körfez Katı Atık Birliği Meclis toplantısı Belediye ve Birlik Başkanı Dr. Yusuf Civelek başkanlığında yapıldı. Belediye Meclis Salonu’nda düzenlenen İskenderun Körfez Katı Atık Birliği meclis toplantısında konuşan İskenderun Belediye ve Birlik Başkanı Yusuf Civelek, en önemli sorun olan çöp sorununun hep birlikte çözüme kavuşturulduğunu belirtti.

Teknoloji artıklarını doğanın yok edemediğini, bunların ancak ileri teknoloji ile bertaraf edilebileceğini belirten Başkan Civelek, İskenderun Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi’nin ayrıştırma, tıbbi atık, kompost ünitesinin bittiğini ve uzun dönem hizmet verecek kapasitede olacağını söyledi. Başkan Civelek; “Lot açılacak. Onun çalışmaları başladı. Konvansiyonel kırmayla çok uzun sürebilir diye patlatma yöntemi izni almaya çalışıyorlar. İskenderun ve çevre beldelerini kapsayan büyük bir bölgenin çöp sorunu çözümlenecek” dedi. Tıbbi atık ünitesinin hazır olduğunu belirten Civelek,  lisans alınmasının beklendiğini söyledi.

Konuşmasında israf konusuna da değinen Başkan Civelek; “Toprak Mahsulleri Ofisi Müdürü geldi, israfın önlenmesiyle ilgili kampanya başlatmışlar. Sadece ekmekten senede bir buçuk milyar dolar israf var. Korkunç bir şey! Her şeyde, ekmekte, yemekte israf var. İsrafın önlenmesi gerekir. Evsel atıklarla birlikte teknoloji atıkları da büyük bir sorun haline geliyor. Teknolojideki ilerleme, tüketim kalıplarındaki değişmeler artık cep telefonu, bilgisayar gibi teknolojik atıkların da sorun haline gelmesine neden oldu. Doğa bütün bu atıkları birden yok edemez. Bu nedenle Türkiye’de tek olan entegre tesisimiz çöp sorununun çözümünde yegane, çağdaş çözümdür” diye konuştu.

Arsuz’un ilçe kurulma işlemlerine başlanması ve iş yoğunluğunun artması nedeniyle Arsuz Belediye Başkanı Fuat Süme’nin istifa dilekçesini oybirliği ile kabul eden birlik üyeleri, boşalan encümen üyeliğine yapılan gizli oylama ile Nardüzü Belediye Başkanı Mehmet Yolcu’yu seçti.

Körfez Katı Atık Birliği Sekreteri Fatih Açıkalın’ın da hazır bulunduğu toplantı, gündem maddelerinin görüşülmesi ile devam etti. Toplantıda, gündem maddeleri şu şekilde karara bağlandı:

2013 yılı içerisinde 3 adet tam zamanlı sözleşmeli personel, 1 adet kısmi zamanlı sözleşmeli (Avukat) personel çalıştırılması ve bu personellere ödenecek ücretin belirlenmesi hususu görüşüldü ve oybirliği ile kabul edildi.

Tıbbi atıkların Gaziantep Büyükşehir Belediyesi yönetimindeki sterilizasyon tesisine taşınması işi ile ilgili olarak 1 yıllık protokol imzalanması hususu görüşülerek oybirliği ile kabul edildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here