Anayasadaki Kayıp ve Kazanımlar Tartışılacak

0
47

Kardeşlik Platformu adına Havuzlu Çarşıda bir bildiri okuyan İsdemir Dernek Başkanı Bayram Özarslan, hükümet tarafından yapılmak istenen anayasanın tüm yetkileri tek elde toplayarak faşizan bir yönetim kurmaya çalışması olduğunu söyledi. Başkan Özarslan, bunun çözüm olduğuna vurgu yaparak, Pazar günü İskenderun Belediye Kültür sarayında yapılacak olan panellerinde çözümü vatandaşlarla tartışacaklarını belirtti.

Herkesin gözleri önünde bölücü bir anayasa yapılmak istendiğini söyleyen Başkanı Özarslan, “Bölücü anayasadaki kayıpları ve milli bir hükümetin yapacağı anayasadaki kazanımları” konulu paneli Pazar günü saat 14.00’de İskenderun Belediye Kültür Sarayında gerçekleştireceklerini kaydetti.

Bu panele herkesi davet eden Arslan; “Bilindiği gibi 1,5 yıldır siyasi iktidar düşünce ağırlıklı bir anayasa çalışması vardır. Bu çalışma; ABD-AB’nin dayattığı bir anayasa çalışmasıdır. İSRAİL-PKK-BARZANİ’nin desteklediği Türkiye’yi bölme çalışmasıdır. Siyasi iktidar bu görevi ABD’nin taşeronu olarak yerine getirirken, bölücü PKK-APO ve BDP ile İmralı süreci adıyla yaptığı işbirliğini bilmeyen, görmeyen yurttaşımız kalmadı. Açıkça gözlerimizin önünde bölücü anayasa yapılmaktadır. Bu anayasa yapılırken, sendikasızlaştırma, Memur emekçilerinin 657 sayılı sosyal güvence ve haklarını tümden ellerinden alma, başkanlık (padişahlık) sistemi ile tüm yetkileri tek elde toplayarak faşizan bir yönetim kurmaya çalışılmaktadır.

Sonuç olarak 10 yıllık bu uygulamalarla bölünme anayasasına razı olacak yoksul ve yorgun bir toplum oluşturmaya çalışıyorlar. Cumhuriyetimizi yıkacak, vatanımızı parçalayacak, milletimizi bölecek bu anayasaya hep beraber HAYIR diyoruz. Bölücülüğün boyutlarını ve kanıtlarını konuşacağımız panelimize muhtarlarımız, odalarımız, derneklerimiz, sendikalarımız ile tüm yurttaşlarımızı davet ediyoruz. Çözüm vardır diyoruz. Bu panelimizde de çözüm sizlerle tartışılacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here