İskenderun Kaymakamlığı Mağdur Derya Eren’e Yardım Elini Uzattı

0
236

kaymakamlık-derya eren1Özyiğit; “Kaymakamlığımızca Yardıma Muhtaç Vatandaşlarımızın İhtiyaçlarının Tespiti ve Giderilmesi Yönünde Gerekli Hassasiyet Gösterilmektedir”

Kentimiz Sakarya Mahallesinde yaşayan Derya Eren’in mağduriyetinin basına yansımasının ardından İskenderun Kaymakamlığı gerekli incelemeleri yaparak aileye yardım elini uzattı.

Gazetelerde “Kızım Ölmesin”, “Bu Aileye Yardım Eli Uzatılması Lazım” ve “Çaresiz Annenin Feryadına Kızılay Yetişti” v.b. başlığı altında yayınlanan haber içeriğinde, İlçemiz Sakarya Mahallesinde ikamet eden, ekonomik sorunları ve çocuklarının sağlık sorunları nedeniyle Derya Eren’in mağdur olduğu yönünde haberlere yer verilmesinin ardından İskenderun Kaymakamlığı da harekete geçti.

Gerekli incelemelerin yapılmasının ardından aileye gerekli yardımların yapılmasının uygun görüldüğünü ifade eden İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, konu hakkında yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi;

“Kaymakamlığımızca yapılan inceleme neticesinde; Derya Eren’in 30 yaşında olduğu, eşinden boşandığı, bir erkek (10 yaşında) bir kız (2 yaşında) olmak üzere iki çocuğu ile birlikte İlçemiz Sakarya Mahallesinde ikamet ettiği,  Oğlunun 5.Sınıf Öğrencisi olarak eğitimine devam ettiği fakat kızı Gülen Nur Altınok’un %82 oranında engelli olduğu tespit edilmiş olup, yardıma muhtaç vatandaşımız olduğu değerlendirilen Derya Eren’e Kaymakamlığımız ve bağlı kurumlarınca yapılan nakdi ve ayni yardımlar aşağıda belirtilmiştir.

İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünce; 5.Sınıf Öğrencisi olarak eğitimine devam eden oğluna Milli Eğitim Bakanlığı tarafından karşılanan kitaplarının yanı sıra okul idaresince kitap ve kırtasiye yardımı yapılmış olup, ayrıca eşofman ve ayakkabı ihtiyacı giderilmiş ve nakdi yardım yapılmıştır. İlçe Sosyal Hizmet Merkezi Müdürlüğünce; Derya Eren’in müracaatı kabul edilerek, 24 Kasım 2015 günü ikamet adresine hane ziyaretinde bulunulmuş olup, Sosyal Çalışmacı ve Psikolog eşliğinde görüşme yapılarak sosyal durumu belirlenmiş ve oğlu için 2015 yılı Aralık ayından itibaren geçerli olmak üzere aylık 591,97 TL tutarında nakdi yardım yapılması yönünde karar verilmiştir.

kaymakamlık-derya eren2

İlçe Sağlık Müdürlüğünce; Derya Eren’in ikamet adresine 30.01.2015 tarihinde hane ziyaretinde bulunulmuş olup, engelli çocuğu Gülennur Eren’in kullanmakta olduğu ilaçlar kontrol edilerek, İskenderun Devlet Hastanesi tarafından Orta Düzeyde Bilişsel Gecikme ve West Sendromu teşhisinin konulduğu gösterir özürlü raporu incelenmiş ve adı geçenin tedavisi için gerekli yönlendirme yapılmıştır.  

Raporu Neticelendirilecek

İskenderun Devlet Hastanesi Başhekimliğince; Derya Eren’in kızı Gülen Nur Altınok’a 30/01/2014 tarihinde 2 (iki) yıl süre ile geçerliliği bulunan özür durumunu bildirir rapor düzenlemiş olup, ancak adı geçenin 02/11/2015 tarihindeki müracaatına istinaden bir önceki rapor süresinin sona ermemesine rağmen özür durumu tekrar değerlendirilmeye alınarak sağlık kurulu heyetine sunulmuş fakat kendisi tarafından sağlık kurulu muayene işlemi yarıda bırakıldığından rapor oluşturulamamıştır. Rapor süreci devam etmekte olup, Adı geçenin İskenderun Devlet Hastanesine tekrar müracaatı halinde sağlık kurulu raporu neticelendirilecektir.

İskenderun Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfınca;  Mahkeme tarafından Derya Eren’in boşandığı eşi üzerinden çocuk başına 200 TL nafaka bağlandığı,  ikamet ettikleri evin kirasının kız kardeşi tarafından karşılandığı tespit edilmiş olup, 2015 yılı Ocak ayından bugüne kadar sosyal yardım yapılmış, son olarak Kasım ayı içerisinde Nakdi Yardım yapılmış, 26/11/2015 tarihinde ise çekyat, halı, masa, sandalye v.b. ev eşyaları ile kömür yardımı yapılmıştır. Kaymakamlığımızca yardıma muhtaç vatandaşlarımızın ihtiyaçlarının tespiti ve giderilmesi yönünde gerekli hassasiyet gösterilmektedir.”

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here