İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İGC’yi Ziyaret Etti

0
223

igc ziyaret27İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, İskenderun Gazeteciler Cemiyeti (İGC)’ne nezaket ziyareti yaptı. İGC Başkanı Veysel Cıncık ile Yönetim Kurulu üyeleri tarafından karşılanan Kaymakam Özyiğit, basın mensuplarının çok özverili çalıştıklarını, bunu takdirle karşıladığını belirtti.

Kaymakam Özyiğit, ziyareti sırasında; “İskenderun’da basın mensupları gerçekten çok güzel çalışmalar yapıyorlar. Hem yazılı basın olarak, hem elektronik basın olarak hem de yaygın basın olarak haberleri zamanında, doğru ve doyurucu yayınlamanız takdire değer. Sivil Toplum Kuruluşları arasında önemli bir yere sahip olan Gazeteciler Cemiyeti, onurlu duruşu ile bizleri mutlu etmektedir. Basın Meslek İlkelerine uyulması da önemli bir göstergedir. Bu meslek dalında emek harcayan tüm gazetecileri kutluyorum. Başarılı çalışmalarınızın devamını diliyorum” şeklinde görüşlerini belirtti.

İGC Başkanı Veysel Cıncık da konuşmasında, Kaymakam Özyiğit’in ziyaretinden onur duyduklarını belirterek; “İskenderun’da kartvizit gazeteciliği değil, gerçek gazeteciliğin hakim olması için gayret ediyoruz. Bu arada Cemiyetimizin daha etkin çalışmalar yapması için elbirliği ile çalışıyoruz. 9 Ocak’da planladığımız Basın Bayramı gecemiz için de gayretlerimiz sürüyor. Halkımıza layık gazetecilik yapacağız ve buna söz veriyoruz” dedi.

igc ziyaret31

İskenderun Emekliler Derneği Başkanı Mustafa Uyan ve Yönetim Kurulu üyeleri de İGC’yi ziyaret ettiler. Dernek Başkanı Mustafa Uyan, üyeleri için TOKİ ile işbirliği yaparak toplu konut yapma çabalarının sürdüğünü ifade ederek; “Sayın Başbakan’ın 240 TL taksitlerle evi olmayan emeklileri ev sahibi yapacakları sözüne istinaden çalışmalar başlattık. Hedefimiz yaklaşık 3 bin kişiyi ev sahibi yapmak. Düşük taksitlerle bunu ödeyebileceklerdir. İlk bin 500 kişilik listeyi Sayın Kaymakamımız aracılığı ile gönderdik. İkinci bin 500 kişiyi tamamlamaya çalışıyoruz. Sayın Kaymakamımızın bize büyük destekleri var. Kendisine teşekkür ediyorum” dedi.

İskenderun Küçük Sanayi  Yapı Kooperatifi Yönetim Kurulu üyeleri de İGC’ye ziyaret yaptılar. Kooperatif Başkanı İbrahim Açıkgöz, en büyük hedeflerinin yeni sanayi sitesinin bir an önce kurulması olduğunu, bunun için prosedürleri yerine getirme gayretinde olduklarını belirtti. Açıkgöz, yaklaşık 400 üyeleri olduğunu belirterek; “Üyelerimizden isteğimiz, üyelik sorumluluklarını 31 Aralık 2015 tarihine kadar yerine getirmeleridir. Aksi takdirde, üye kaydını Genel Kurul kararına istinaden silinmesi gerekecektir. Üyelerimizin en az 100 en çok bin metrekare arsa talep etmeleri ve metrekare başına 10 TL avansın faiziyle birlikte ödenmesi gerekiyor. Yeni üye başvuruları da yılsonuna kadar alınacaktır. Bu uyarılarımızı dikkate almalarını rica ediyoruz” şeklinde konuştu.

İGC Başkanı Veysel Cıncık, ziyaretleri nedeniyle Emekliler Derneği ve Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi yöneticilerine ayrı ayrı teşekkür etti.

igc ziyaret28

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here