Faik Çekin Güven Tazeledi

0
261

chp arsuz seçim1CHP Arsuz İlçe Teşkilatı 1. Olağan Genel Kurulu’nu Gerçekleştirdi

CHP Arsuz İlçe Teşkilatı, 1. Olağan Genel Kurulu’nu geniş ve coşkulu bir katılımla gerçekleştirdi. Gümüş Otel’de gerçekleşen ve demokratik barış kültürü içerisinde, birlik ve beraberlik mesajlarının verildiği kongreye Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha, CHP Hatay İl Başkanı Ertuğrul Gün, İl Başkan Yardımcısı Leyla Sakaroğlu, 24. Dönem Milletvekili Refik Eryılmaz, MHP Arsuz İlçe Başkanı Veysel Ünal Uzun, İskenderun İlçe Başkan Vekili Servet Doğan, Eğitim-Sen İskenderun ve Arsuz şube başkanları, mahalle muhtarları, belediye meclis üyeleri, merkezi Almanya’da bulunan Defne Kültür Derneği Başkanı Ayhan Kuzu ile partililer katıldı.

Faik Çekin, Emir Aracı ve Mahmut Şirin’in listelerinin yarıştığı kongrenin divan başkanlığını CHP Belen İlçe Başkanı Fevzi Yüksel yaparken, divan katipliğini ise Av. Hakan Mazman ile Semir Topaçoğlu üstlendi.

352 delegeden 296’sının oy kullandığı kongrede 194 oyu alarak 2013 yılında atamayla göreve getirilen Faik Çekin güven tazelerken, Emir Aracı başkanlığındaki liste 70, Mahmut Şirin başkanlığındaki liste ise 32 oy aldı.

Kongrenin açılış konuşmasını yapan Divan Başkanı Fevzi Yüksel; “Sosyal demokratların dimdik durduğu Arsuz’da ilk kez gerçekleşen kongrede divan başkanlığı yapmaktan gurur duyuyorum” derken, CHP İl Başkanı Ertuğrul Gün de kongrenin hayırlı uğurlu olmasını diledi.

“Güçlü CHP, Güçlü Türkiye…”

Daha güçlü bir CHP’nin, daha güçlü parti örgütleriyle olacağına inandığını dile getiren Arsuz Belediye Başkanı Nazım Culha da; “Yeni kurulan ilçemizde partimizin ilk kongresini düzenlemesi kuşkusuz ki önemli bir olay. Çünkü CHP nerede örgütlense, köklerini halkımızın içine nerede salsa, orada Cumhuriyet değerleri, sosyal devlet ilkeleri, barış ve huzur ortamı da yeşerir. Bu kongrenin hem CHP’lilerin hem de halkımızın birlik ve beraberliğini pekiştireceğine kuşkumuz yoktur. İlçemiz, belediyemizin kurulmasıyla aktif bir kurumsal kimliğe sahip oldu. Biz de göreve geldiğimiz günden bu yana tüm imkanlarımızı sosyal belediyecilik anlayışıyla değerlendirdik ve bu anlayışı daha da güçlendirerek yürümeye devam edeceğiz. Yanı başımızda çok şiddetli bir savaş yaşanıyor. Dünyanın bütün güçlü devletlerinin savaş meydanının tam ortasında olması kaygımızı daha da arttırıyor. Gazeteciler Can Dündar ve Erdem Gül, baroların bile skandal olarak yorumladığı bir kararla tutuklandı. Ülkenin en temel sorunları karşısında cesur tavırlarıyla bilinen Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi sokak ortasında öldürüldü. Ülkemizin geçmekte olduğu bu zor ve karışık süreçte CHP’nin güçlü varlığı kendini daha fazla gerekli kılıyor. Daha güçlü bir CHP, komşularıyla dost, barışçıl ve kronik sorunların çözümü için daha kararlı bir Türkiye demektir. Daha güçlü bir CHP içinse, daha güçlü parti örgütleri gerekir. Bunun da yerel kongrelerle şekilleneceğini düşünüyorum” dedi.

chp arsuz seçim2

“Kongreyi İki Açıdan Önemsiyorum”

CHP Arsuz İlçe Kongresini iki açıdan önemsediğini söyleyen Başkan Nazım Culha; “Birincisi demokratik barış kültürü sonucunda birlik ve beraberliğimizin güçleneceğine inanıyorum. Daha güçlü, her mahallede örgütlenen, toplumun bütün sorunlarına hakim olabilecek ve çözüm yolu üretmeye çalışacak bir CHP çıkacağına inanıyorum. İkincisi ise; en ücra mahallede bile örgütlenecek olan ilçe örgütümüzün yanı başımızda sürmekte olan savaşa inat güçlü bir birlik mesajı vereceğine inanıyorum” derken, kazananın CHP ve Arsuzlular olacağını söyledi.

“Kırgınlığa Tahammülümüz Yok”

Daha sonra söz alan ilçe başkan adaylarından Mahmut Şirin mevcut yönetimin tabana inmediğini, delege tespitlerinin kapalı kapılar ardında yapıldığını iddia ederken, ilçe örgütünün Dörtyol’dan, Dörtyollu bir vekil tarafından yönetildiğini savundu.

Diğer bir ilçe başkan adayı Emir Aracı da eleştiriden ziyade, partinin ve ilçe örgütünün güçlenmesi için neler yapılması gerektiğinin konuşulması gerektiğine vurgu yaparken; “CHP’nin tek bir kırgınlığa değil, birlik-beraberliğe ve barışa ihtiyacı var” diyerek, üye sayısının Arsuz gibi bir ilçede az olmasını da hüsran olarak değerlendirdi.

“Her Seçimden Zaferle Çıkan Bir İlçeyiz”

CHP Arsuz İlçe Başkanı Faik Çekin de 25 aylık görev süresi içerisinde demokrasiye inanan ve parti ilkelerinden asla taviz vermeyen bir yönetim anlayışı sergilediğini belirtirken, yapılan iddiaları mesnetsiz ve acımasız olarak değerlendirildi. En şeffaf ve açık seçimi gerçekleştirdiklerine de değinen Çekin,  ilçe örgütünün bir noktadan yönetildiğine dair iddiaları da esefle kınayarak; “Bir önseçim yapmış, 30 Mart yerel seçimi, cumhurbaşkanlığı seçimi, 7 Haziran ve 1 Kasım seçimlerinden de rekor oyla ayrılmış bir ilçe teşkilatıyız. Bu zaferlerde emeği geçen tüm yöneticilerimize, en başarılı kadın ve gençlik kollarımıza ayrı ayrı teşekkür ederim” dedi.

Faik Çekin başkanlığındaki yeni yönetim kurulu şu isimlerden oluştu: Müntecep Berkyürek, Makbule Culha, Ali Deveci, Şevket Ekenel, Mustafa Gökpınar, Yunus Güllü, Eşref Karayün, Mevlüt Kılıç, Şahut Aydın Kök, Emel Turan, Ahmet Tümkaya, Sibel Uslu, Eda Yeşilgün ve Ganiye Yiğit.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here