İskenderun Kan Bağışı Festivaline Hazırlanıyor

0
52

kan bağışı2Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in öncülüğünde 11 Mayıs Cumartesi günü İskenderun Anıt Alanında kan bağışı festivali düzenleniyor. “Kan Şu An Değil, Her Zaman Lazım” ilkesi ile hareket ettiklerini söyleyen Kızılay Derneği Başkanı Ümit Günay, festivale geniş katılımın sağlanması için gerekli girişimlerde bulunduklarını söylerken, yapılacak kan bağışı ile rekor bir sayıya çıkmak istediklerini belirtti.

Kan bağışının önemine vurgu yapmak adına İskenderun’da kan bağışı festivali gerçekleştiren Kızılay Derneği, bu etkinliğe tüm kamu kurum, kuruluş, sivil toplum örgütleri ve tüm vatandaşları destek olmaya davet etti. 11 Mayıs Cumartesi günü İskenderun Anıt Alanında yapılacak olan kan bağışı festivalinde üniversite öğrencilerinin de konserleri olacağını duyuran Dernek Başkanı Günay; “Bu festivale mümkün olduğunca yüksek katılım olmasını hedefliyoruz. O gün dayanışma ve yardımlaşma günüdür. O gün herkesi bu etkinliğe katılmaya kan bağışında bulunmaya davet ediyoruz. Orada yapılacak kan bağışı sayısı ile rekor bir sayıya çıkmak istiyoruz” dedi.

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Volkan Karaca ise; “Hatay ilinin kan ihtiyacını karşılamak için bir takım girişimler içerisindeyiz. Kentimizde ve ilimizde kan bağışı sayısını arttırmak için daha çok insana ulaşmamız gerekir. O nedenle bu kan bağışı festivali düzenlenmektedir. Kendini sağlıklı hisseden herkesin bu festivale katılıp, kan bağışında bulunmalarını bekliyoruz” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here