İskenderun Kadın Platformu; “Sizler Gideceksiniz, Bizler Kalacağız!”

0
27

İskenderun Kadın Platformu, İstanbul Sözleşmesinin feshedilmesini protesto etmek için eski bit pazarı alanında bir araya geldi.

‘Yasta değil isyandayız’, ‘İstanbul Sözleşmesi yaşatır’, ‘Deniz Poyraz isyanımızdır’, ‘Sözleşmeyi değil katileri engelle’ şeklinde sloganların atıldığı buluşmada, basın açıklamasını İskenderun Kadın Platformu Üyesi Feyruz Gör okudu.

İstanbul sözleşmesinin fesh edildiği günden bu yana ülkede neler olduğunu anlatan Gör; “İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı alınmasından bu yana en az 50 kadın öldürüldü. Soruyoruz? Failler nerede? Failler evlerimizde. Yatak odalarımızda. Sokaklarda, üniversitelerde ve İstanbul Sözleşmesi’nden çekilme kararı alan eril zihniyette.

Peki yine soruyoruz? Kadınları öldüren, taciz eden, üzerimizde tahakküm kuran failler bu gücü nereden alıyorlar? Bu soruya da biz cevap verelim. Failler, bir kadın eylemine onlarca polis yığan devletin söz konusu kadınları korumak olunca ağır aksak ilerleyen ve faillerin sırtına sıvazlayan tavırlarından güç alıyor. Failler, Yeldana Kahraman’a, Gülistan Doku’ya, Nadira Kadirova’ya, Rabia Naz’a ne olduğunu açıklamayan ve failli meçhul kadın cinayetleri olmamıştır diyen İç İşleri Bakanından güç alıyor. Feray’ın, Nadira’nın, Yeldana’nın, İpekin, Gülistan’ın, Rabia Naz’ın “faili meçhul” değil ama failleri korunuyor. Failler, her gün televizyonda ve sosyal medyada kadına yönelik şiddeti normalleştiren ve şiddeti yeniden üreten kadın düşmanı politikalarınızdan güç alıyor.

Failler, bu ülkenin şiddeti tolere ederek normalleştiren Aile ve sosyal hizmetler bakanından güç alıyor. Failler mafya-çete-devlet iktidarının kadınları diline dolayan ve hayatlarımıza kast eden eril düzeninden güç alıyor.

Aylardır bir kadının daha eksilmemesi için mücadele ettiğimiz, 2021 yılının ilk aylarında katledilen kadınların isimlerinin olduğu İstanbul Sözleşmesi pankartımızın ardında, HDP İzmir il binasına yapılan silahlı saldırı sonucunda HDP üyesi kız kardeşimiz Deniz Poyraz katledildi.

Genç bir kadını kör bir öfke ve kinle katletmek, hangi inanca, ideolojiye, amaca sığar, ya da değer? Kahraman mı oldunuz? Memleketi mi kurtardınız, başınız göğe mi erdi? Yazıklar olsun size!” şeklinde konuştu.

1 Temmuz günü de hakları ve hayatları için bir arada olacaklarını kaydeden Gör; “Hayat bizim, karar bizim, İstanbul Sözleşmesi bizim! Vazgeçmiyoruz. 1 Temmuz’a kadar sokakta, bulunduğumuz her yerde Sözleşmeyi anlatıyoruz. 1 Temmuz’da itaatsizliğimizle hayatı durduruyoruz. Sokakta buluşuyoruz.

Açıklamamızın sonuna doğru gelirken tekrar hatırlatalım. Sizler savaşı savunurken, bizler hep barışı savunacağız! Sizler suç liderleri cemaatlerle küçük hesaplar yaparken bizler dayanışmamızı büyüteceğiz! Sizler iktidar hırsı ile halklara yalan söylerken, bizler yeni capcanlı, sınıfsız, sömürüsüz bir hayatı öreceğiz!

Sizler tarihin karanlık sayfalarına gömüleceksiniz, bizler çocuklarımıza bu karanlık günleri ve sizleri daha güzel bir hayatın içinden anlatacağız! Sizler gideceksiniz, bizler kalacağız! Yaşasın örgütlü kadın mücadelemiz! Hayatlarımızdan ve Haklarımızdan Vazgeçmeyeceğiz! Yaşasın Kadın Dayanışması!” şeklinde sözlerini tamamladı. (Haber: Helga TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here