İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar; “Verilen Her Sadaka, Çocuğu Sokağa Bağlıyor!”

0
154

emniyet müdürü1İskenderun İlçe Emniyet Müdürü Cengiz Başar, ülke genelinde olduğu gibi kentimizde de sık sık karşımıza çıkan çocuk dilencilerin ve peçete satıcılarının vicdan sömürücülüğü yaparak para kazanmaları ile ilgili müdürlük olarak başlattıkları projeden söz etti. Emniyet Müdürü Başar, acıyarak verilen her paranın çocukları sokağa bağladığını belirtti.

Çocukları sokaktan kurtarmak için başlattıkları proje kapsamında sokaklarda dilencilik yapan ve peçete satan çocukları alarak, İŞKUR aracılığı ile işe yerleştirdiklerini söyleyen Emniyet Müdürü Başar; “İçlerinde gerçekten ihtiyaç sahibi çocuklarda vardı. Onların ailelerine de gerekli yiyecek ve giyim gibi yardımlarda bulunuldu. Amaç çocukları sokaklardan kurtarmaktı. Ama maalesef hiçbiri işe gitmedi ve kötü kıyafetlerini giyerek, tekrar sokağa çıktılar. Tek sebebi var, insanlarımızın sadaka duygularının sömürülmesidir. Sadaka olarak verdiğiniz o paralar daha kolay kazanıldığı için çocukları sokağa bağlıyor. Dilenerek kazandıkları paraları ailelerine de vermiyorlar. Maalesef sigara gibi kötü alışkanlıklar için bu paraları kullanıyorlar. Bu çocuklar büyüdüklerinde de, kendisini acındırarak aldığı parayı bu kez gasp ile almaya başlıyorlar” dedi.

Suçları Bilinçli Toplum Engeller

Yardım etmek isteyenlerin direk para vermek yerine ihtiyaç sahibi insanlar için başlatılan projelere destek verebileceklerini kaydeden Başar; “Acıma duygusu ayrıdır. Eğer gerçekten yardım etmek istiyorsanız ‘Ekmek Askıda’ projesi gibi projelere katkı sunarak da yardımda bulunabilirsiniz. Ama sokakta dilenen çocuklara verdiğiniz para o çocukları sokağa bağlıyor. Toplumun düzenini, kolluk kuvvetlerinin dışında bilinçli bir toplum sağlar. Suçları polis ve kanun engellemez bilinçli toplum engeller. Biz bu yaklaşımdan hareket ediyoruz. Toplumun bilinç seviyesini yükseltme adına da bir takım çalışmalarımız var. Daha önce yapmış olduğumuz ‘Ekmek Askıda’ projemiz vardı. Esnaf odalarımız bu projeyi sahiplendiler ve götürüyorlar. İnsanlar ihtiyaç sahipleri ile ekmeklerini paylaşıyorlar.

Bu sorun yalnız İskenderun’un değil Türkiye’nin genel bir sorunu. İnsanların vicdani duygularını sömürmek üzere çocukların mendil satma veya dilenme suretiyle para kazandığını görüyoruz. Bizim insanımız o çocukların giyimine, kuşamına ve davranışlarına bakıp acıyor. ‘Benim sadakam olsun’ diyerek, bir mendile 5 TL para veriyorlar. Acıma duygusuyla verilen bu paralar o çocukları kötü yola sevk ediyor. Her acıyarak verdiğimiz para onları sokağa mahkûm ediyor. Bu çocukları suçu ve suçlunun hedefi haline getiriyoruz. Bunun için bilinçli bir toplumda yapılması gereken bizim ‘ekmek askıda’ projemiz gibi toplumumuzun, esnaflarımızın, vatandaşlarımızın sadakalarını gerçek ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaları veya bu projenin desteklenmesi zaten ihtiyaç sahiplerine ulaşmanızı sağlıyor” diye konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here