İskenderun İl Olmalı! Ayağa Kalk İskenderun!

1
138

Geçmişten bugüne kadar çok büyük mücadelelerin verildiği, ‘İskenderun il olması’ ile ilgili çalışmalar her defasında özellikle Antakya tarafından sekteye uğratıldı. Konu belli. Bugünden sonra bundan artık kaçış yok. Kim ne yaparsa yapsın İskenderun’un il olmasını kimse engelleyemeyecek.

Geçmişte yapılan “HATAY DEVLETİ” bir bütündür tartışmalarında, hepten İskenderun’u bir tarafa iten zihniyet gittikçe azalmaya başladı. Halen tek-tük aynı zihniyeti yürütmeyi çalışanlar ise bundan böyle susmak zorunda. Çünkü İskenderun hedefine doğru hızla koşuyor.

Hele, son günlerde sosyal medya ve yazılı basında İskenderun için ayağa kalkanlar, mutlu sona ulaşacak. Bunun kaçarı göçeri yok artık. Bakmayın bazı ben bilirimcilerin fetvalarına. Onlar İskenderun il olduğunda en ön safta yine kendilerini ön plana sokacaklar ama ön planda kimler var kimler yok diye en güzel cevabı bu şehir-e gönül verenlerden alacaklar.

Hatay, evet yüce kurtarıcımızın son nefesinde vatan topraklarımıza kattığı bir yer. Peki, daha evveli bu yerler kimindi? Suriyeli denilen bu insanların geçmişi kim? Osmanlının çöküşünü fırsat bilen anlaşma devletleri kendi topraklarımızı talan etti. Aceleyle Suriye devleti kurdular ve başına da Türk olan birini devlet başkanı yaptılar. Tarihi araştırmadan, kübradan atanlar ilk önce yakın tarihimizi araştırsın ve ondan sonra İskenderun Hatay ilini parçalar desinler.

Yok, çamur at izi kalsın misali dili olan konuşuyor. Konuşanlara da Antakyalılar alkış tutmaya devam ediyor. Antakya, Halep, İdlip, Lazkiye bizim öz topraklarımız. Orada yaşayanlar benim kanımı taşıyor. Türkiye Suriyelilere sahip çıkıyorsa kendi vatandaşlarımıza sahip çıkıyor. En büyük eksikliğimiz nedir diye sorulduğunda, söyleyeceğim tek kelime var tarihimizi araştırmadan içinde bulunduğumuz zamana göre yorumlar yapılıyor. İşte en fazla ben buna üzülüyorum.

Aslında bu konularla ilgili çok makaleler ve yorumlar yazdım. Bugün yazdıklarımın boşa gitmediğini görüyor ve seviniyorum. İşte şimdi tam zamanı! Ayağa kalk İskenderun!.. Hatay, benim öz vatan toprağım. Toprağımın bir milimi tecavüze uğradığında sonucuna katlanacaklar. İskenderun il olduğunda, Hatay bugünden daha güzel şekillenecek. Kültür seviyemiz en ala şekilde artacak. Ekonomimiz olduğundan fazlasıyla şekillenecek. Turizm bölgemizin en yegâne geçim kaynağı olacak. Tarım politikamız gelişecek.

İskenderun’un İl olmaması için çaba gösterenlerin, neden bu konuya bu denli asılıyorlar diye nedenlerini aralasam karşıma yersiz korkular çıkıyor. Hatay Büyükşehir Belediyesinin sınırları otomatikman daralacak. En büyük korku bence bu! Diğer yandan Antakya’daki vatandaşlarımızın İskenderun için olumsuz bir konularını gözlemlemedim. Onlar da İskenderun il olduğunda hep birlikte kardeşlerimizle daha güçlü kuvvet teşkil edeceğiz diye düşünüyorlar.

Antakya yine ön planda kalacak. İskenderun kendi çizgisinde yeni bir atılım içerisinde olacak. Bölgesel sıkıntımız yok. Birlik ve beraberliğimiz dünden daha iyi olacak. Hatay bölgemize yeni yatırımların gelmesi daha çabuk olacak. Hassa tünelinin açılmasıyla yeni bir çığır açılacak. Tren ve otoban yolu hassa tünelinden, Antakya merkeze oradan da uluslararası güzergâhında yerini alacak.

Anlayacağınız İskenderun’un il olması Hatay ilimizin lehine olacak. Bazı martavalları öne çıkartanların asla planları tutmayacak. O yüzden bir daha diyorum. Tam zamanı zaman ve zemin kaynamaya başladı. Pişmek üzere…

İSKENDERUN’UN CİDDİ ŞEKİLDE AYAĞA KALKACAĞI ZAMAN GELDİ.

Ayağa kalk İskenderun!..

1 YORUM

  1. Rahmetli Özal il yapacaktı ömrü yetmedi. Çiller helikopterle geldi il yaptı gitti. ayağa kalmaya ayaklanmaya gerek yok. İki satırlık kararname yeterli. Ankara’ya kimlerin gitmesi gerektiğini en iyi siz bilirsiniz. Geçmişte de uğraştığınızı biliyoruz. Kendini de, bizi de germe hocam. Antekye’liler İskenderun’u il yaptırmazlar. Savaş hoca büyükşehir başkanlığından düşer.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here