İskenderun, Hatay Büyükşehir’de Kayboldu!

0
126

Hatay Büyükşehir Belediyesi olduktan sonra ‘Mega İlçeler’ statüsünde olan ‘İSKENDERUN’ adı gittikçe görsellerden tutun tüm yapılanmalarından hızla uzaklaşır vaziyette. İskenderun’un adını taşıyan çoğu yapılanmaların adı yeni adlandırmalarla gündemde! Hatay ili olarak adlandırılmamız doğru ama her yerde Hatay Büyükşehir Belediyesi levhalarıyla karşılaşmak ayrı bir konu…

İskenderun’da oluşan her faaliyette yazılan yazı ve billboard reklam afişlerinde öne çıkartılan konu Hatay Büyükşehir Belediyesi! Hatay Büyükşehir Belediye Başkanım Sn. Doç. Dr Lütfü Savaş kardeşim sakın beni yanlış anlamasın. Onunla ilgili zerre kadar kahrım yok. Kendisini geçmişten beri sever ve sayarım. Her zamanda makalelerim ve serzenişlerim ile kendisini olumlu şekilde desteklerim. Toplantı ve özel durumlarda karşılaştığımızda şahsıma ağabey şeklinde ifadesi olur. Ona her türlü saygım sonsuzdur.

Büyük Şehirlerin kendi görev kapsamında yaptıkları ve yapacakları yasalarla belirlenmiş. Onların dışında siyasi ricalar ile yapılanlar da olacak. Hatay genelinde sıkça dolaşıyor ve Hatay Büyükşehir olarak dağlara taşlara dahi hizmet götürülüyor. En büyük sorunlarımızın başında su ile ilgili vatandaşların yaşadıkları problemler ile yolların yapımına harcanan öz verili mesailer takdire şayan! Gönülden alkışlıyorum hizmet verenleri.

Tabi ben her şeyden önce İskenderunluyum. İskenderun’un adının sıkça ifade edildiği bir yerde yaşarken, İskenderun adının hızla gözlerden uzaklaştırılmasına da kusura bakmayın “isyan” ederim. Hizmetler yapılırken; yapılan hizmetin yanına da bu güzel şehrimizin isminin lanse edilmesini gönülden arzu ederim.

Bazen bayağı derinden düşünmek zorunda kalıyorum. İskenderun kendi kabuğunu yüz yıllar önce yırttı ama maalesef İskenderun bir adım öne çıksa hemen “Antakya Lobileri” bu gidişin duruşuyla ilgili özellikle de siyasi kanat çalıştırılarak İskenderun’un öne çıkması her zaman önlenmiştir. İskenderun-Arsuz birlikteliğini bozguna uğratan zihniyet şimdi daha değişik yollarla plan bozma derdinde!

Basın son günlerde il yapılacak olan ilçeler arasına İskenderun ismini sızdırdı ya buyurun “türkülü” donanımlı şovlara. Tehlike çok büyük! İskenderun Belediye Başkanının kafası çok karışık! İşleri çok yoğun! Hatay Büyükşehir İskenderun’da ilk faaliyetleri yapıyor konser ve benzeri… Ardından İskenderun Belediyesi misilleme yapıyor. İskenderun’da yaşarken onu ruhen tanıyacaksın. Yapılanmalarda yüz yıllar geçse bile onun adının anılacağı kalıcı yatırımlarla iz bırakacaksın ama gel gelelim başkanın sağı, solu, yanı her tarafı fikir adamlarla dolup-dolup boşalıyor.

Yaklaşık altı aydır İskenderun Belediye Başkanı Sn. Seyfi Dingil’i pek göremiyorum. Dr. Savaş sanki İskenderun Belediye Başkanı her taşın altında ve yaptığı propagandasıyla iz bırakır derecede… Uzun lafın kısası; İskenderun-Arsuz-Defne tam bir Hatay Büyükşehir Belediyesinin üçgeninde. Türkülerde dendiği gibi ”Her yerde sen, önlümde sen!”

İskenderun’un son günlerde il olması için adının sıkça lanse edilmesi belli ki çoğu kişileri derinden rahatsız ediyor. Öte yandan bizim tarafta ne ses var ne tık! Bu konuda çalışma yapması beklenenler ise bahar sarhoşluğun da bana değmeyen yılan bin yaşasın misali derin uykudalar.

Belediyeler vatandaşa hizmet etmenin yanında ses getirici sosyal davranışlarıyla halkın sempatisini kazanmalıdır. Bu memleket adıyla şanıyla bizim memleketimizdir. Hizmetler salla başını al maaşı şeklinde yapılmamalıdır. Topluma verilen kalıcı çalışmalarla bağlı bulunduğu siyasi bayrağı doğru şekilde sallamalıdır.

Antakya Belediye Başkanı Sn. İsmail Kimyeci bölgesinde sevilen çalışmalarıyla devamlı şekilde kamuoyunun gündemindedir. Antakya için vücudunu ateşe atmış vaziyettedir. Varsa da yoksa da “Antakya” diyor. Kendi ilçesine verdiği hizmetlerle tatlıya tuzluya karışmadan hizmet etme ayrıcalığında! Onu gönülden tebrik ediyorum.

Aynı yapılanma bizim belediye başkanımız da olsun. İskenderun, kendi zincirini kırmak üzere olduğu şu günlerde, neden il olmamız için ileriye doğru hareketlilikler olmaz. Tabela içinde yazan yazı; Hatay Büyükşehir Belediyesi Otogarı! Hatay Büyükşehir Belediyesi “İskenderun” Otogarı şeklinde olması daha uygun olmaz mı? Onları gören gözler olacak! Kör olursa gözler; İskenderun il olmayı daha çok bekler.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here