İskenderun Deniz Üs Komutanlığına Ateş Açıldı

0
565

deniz üs kom2İskenderun Deniz Üs Komutanlığına, kimliği belirsiz kişilerce önceki gece saatlerinde taciz ateşi açıldı. Genelkurmay Başkanlığı; resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, İskenderun Deniz Üs Komutanlığı’nın içindeki alıcı telsiz istasyonuna kimliği belirsiz kişiler tarafından ateş açıldığını, açılan taciz ateşine anında karşılık verildiğini bildirdi.

Genelkurmay Başkanlığı’nın internet sitesinden yapılan kısa açıklamada, önceki akşam saat 20.40 sıralarında İskenderun ilçesinde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından İskenderun Deniz Üs Komutanlığı sorumluluğunda bulunan alıcı telsiz istasyonuna taciz ateşi açıldığı belirtildi. Açılan taciz ateşine anında karşılık verildiği bildirildi.

4 Yıl Önce Deniz İkmal Komutanlığına Saldırılmıştı

Hatırlanacağı üzere, 31 Mayıs 2010 tarihinde de İskenderun Deniz İkmal Komutanlığı askeri birliğine önce roketatarlı, ardından uzun namlulu silahlarla saldırı yapılmış ve 7 asker şehit edilirken 6 asker de yaralanmıştı. Askerlerin de karşılık vermesiyle bölgede kısa süreli çatışma yaşanmış, hain saldırıda açılan ilk ateş sırasında 6 asker şehit olurken, 7 asker de yaralanmıştı. İskenderun Deniz Üs Komutanlığı’na ve Osmaniye’de askeri lojmanlara saldıran terör örgütü üyeleri İstanbul’da yakalanmış, 17 Eylül 2010 tarihinde 9 şüpheli gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan şüphelilerin, Türk Silahlı Kuvvetleri, emniyet teşkilatı, kamu kurum ve kuruluşları ile hükümet konakları, turistik tesisler ve ekonomik hedeflere yönelik sansasyonel eylem hazırlıklarının belirlendiği de kaydedilmişti.

Önceki akşam yaşanan olayda can kaybı olmaması ise sevindirdi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here