İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak “İskenderun Singapur’u Geçecek” Dedi

0
389

Bölgemizin seçkin odalarından biri olan İMAK Deniz Ticaret Odası, İskenderun faydasına olan her işte söz sahibi… Konusunda uzman olan yönetim kurulu başkanı Sn. Bülent Kavsak, İskenderun’un lehine olabilecek her işte her daim bir adım önde. Körfez Limanlarımızın daha aktif hale gelmesi için Merkezi İstanbul’da bulunan DTO ile birlikte her gelişme anında takip ediliyor. Uygulanacak ve uyulması gereken kuralları, devlet otoritesiyle başarıyla organize eden oda bölge insanımızdan tam not alarak odanın varlığını bölgemizde hissettiriyor.

Liman ve deniz ürünleri ile uğraşan kayıtlı üyelerine her kolaylığı sağlanmakta… Körfez üzerinde özelleşen ve özelleşmeyen limanlar arasında koordineli akışla sıkıntısız gemi seyri seferleri aksamadan devam ediyor. Bölgemize yeni yapılmak istenen limanların tespit ve katma değerler hesaplanıp, bölge sanayicilerimizin üretim sahalarında ürettikleri ürünlerin çoğu, kendi limanlarından ihracatı ve gelen ürünlerin ithalatları sorunsuz gerçekleşmekte.

Çok yoğun şekilde üreticilerin yanında yer alan İskenderun Deniz Ticaret Odası, İskenderun üniversitesinin bölgemizde oluşması adına verdikleri mücadele sonunda gerçekleşti. İskenderun Ticaret ve Sanayi Odasıyla birlikte Mühendislik ve Su Ürünleri Fakültelerine yaptıkları yardımlar dikkat çekti. İskenderun Deniz Ticaret Odası; yalnız limanlarla sınırlı görev yapmadığını, deniz ile alakalı her türlü yapılanmalarda söz sahibi olduklarını kamuoyumuza deklare etti.

Hassa tüneli açılıp faaliyete girdiğinde Ortadoğu’nun tek kapısının İskenderun olacağını her defa gündeme getiren İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Bülent Kavsak, geçen günlerin birinde beraber olduğumuz sohbetlerinde bana ateşli şekilde şu mesajları iletti.

“…İskenderun Türkiye’nin göz bebeğidir. Akdeniz’in batıya açılan tek kapısı İskenderun Körfezi üzerinden oluşur. Bugün; Dünya üzerinde adı sanı bilinmeyen yüzlerce liman özellikleriyle isim sahibi oldu. Bunların en önemlisi Singapur Limanıdır. Santoza adasından oluşan çizgiyi, kapalı liman haline getiren ülke yetkilileri, okyanuslara açılan limanlarıyla haklı bir övünce kavuşmuştur.

İskenderun limanını ise ayrı kategoride görmek gerekir. Petrol taşımacılığın can damarı İskenderun limanıdır. Çok yakın tarihte petrol borsası şehrimizde açılacak. Buna bağlı petrol rafinerileri yine körfezimizden dünyaya açılacak. Kahramanmaraş, Gaziantep ve Hatay ovaları şimdiden yoğun şekilde yerli ve yabancı girişimciler tarafından dikkatli şekilde takip ediliyor. Yer alma taleplerinde yoğun artışları gözlemliyoruz. Çok değil çok kısa sürede İskenderun Singapur’u geçecek düzeyde olacak ve hatta Akdeniz’in tek liman körfezi olacak…”

Evet, çalışan bir odanın bizim bilmediğimiz kadar görev ve sorumlulukları var. Bu odanın ilk neferi olarak bende onları gurur ile izliyorum. Başarıları ülkemizin özünü ilgilendiriyor. Rahmetli Ziya Kalkavan’ın başlattığı bu gizemli yolculuk gün geçtikçe daha da anlamlaşıyor. Ülkemizin kalkınmasında öncülük yapan Deniz Ticaret Odası, her geçen gün yeni projelerle bölgemizin karşısında… Görev yapan bu oda her zaman Türkiye’nin yanında! Çok çalışıyor ve çok çaba gösteriyorlar.

Bölgemizin turizm açısından da önemini çok yakın şekilde takip eden İskenderun Deniz Ticaret Odası, Balıkçı barınağının mevcut yerden taşınmasının ardından, yerine yapılacak olan marinanın şimdiden heyecanlarını yaşıyorlar.

İskenderun Belediye Başkanı Sn. Seyfi Dingil ile birlikte bölgemizin ileriye doğru yapılanmasında önemli yer tutacak olan marinanın işlerlik kazanması için devamlı şekilde koordineli çalışmalar içerisindeler.

İstanbul merkezli Deniz Ticaret Odasını saygı ile selamlamak gerekir. Onların gelecek için yapmış olduğu çalışmaları desteklerken, mevcut ve gelecekte organizeleri yapılan projelerin bir an evvel hayata geçmesi için bizlerde onların yaşadığı heyecanı gönülden yaşıyoruz.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here