İskenderun Cumhuriyet Kadınları Derneği Kuruluyor

0
402

cumhuriyet kadınları1Kurucu Başkan İkizoğlu; “Durmayalım, Düşeriz”

İskenderun’da kurulma çalışması yürütülen Cumhuriyet Kadınları Derneğinin Kurucu Başkanı Şerefnur İkizoğlu; “Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti saldırı ve tehdit altındadır. Ülkemizi bu karanlık yönetimden kurtarma da Cumhuriyet Kadınlarının öncelikli görevidir” dedi.

Kurucu Başkan Şerefnur İkizoğlu öncülüğünde kurulma çalışmalarını sürdüren Cumhuriyet Kadınları Derneği, her geçen gün İskenderun’da biraz daha güçleniyor. Dernek çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan İkizoğlu, cumhuriyetimizin temel kazanımlarının yok edildiği, cumhuriyet ekonomisinin çökertildiği bir dönemin sonuna geldiklerini söyledi. Bugünkü AKP iktidarının küresel güçlerin güdümünde olduğunu öne süren İkizoğlu; “Emperyalizm ve işbirlikçileri ülkemizi karanlık bir sürece sürüklemiştir. Demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti saldırı ve tehdit altındadır. Ülkemizi bu karanlık yönetimden kurtarma Cumhuriyet Kadınlarının öncelikli görevidir. Atatürk, bizim için aydınlanma çağının adıdır. Cumhuriyet tam bağımsızlık ve çağdaşlaşma devrimidir” dedi.

cumhuriyet kadınları2

Cumhuriyete başta kadınların sahip çıkacağını vurgulayan İkizoğlu; “Biz Cumhuriyet kadınları bu devrimi sonsuza dek yaşatacağız. Cumhuriyet düşmanlarının yok ettikleri, temel ilke ve kazanımları tekrar hayata geçirmek en önemli hedefimizdir. Bu yolda ümitsizliğe düşmek, yılgınlığa kapılmak gibi bir lüksümüz yoktur. Çünkü her birimiz bir Nene Hatun, bir Kara Fatma’larız. Onların kurtuluş savaşındaki mücadele azmini unutmadık. İşte o gün bu gündür. Azim ve kararlılıkla, mücadelemizi büyütmeliyiz.

Şimdi; Atatürk’ü anlamaya ve anlatmaya, her zamankinden çok daha fazla ihtiyacımız var. 1933 yılında, Cumhuriyet’in 10. Yılı kutlama törenlerindeki sloganlarından biri “Durmayalım Düşeriz” sloganıydı. Anayasaya konan “Devrimcilik” ilkesinin anlamı da budur. Çünkü devrim atılımlar durursa geriler. Sürekli kılınıp daha da geliştirildiğinde ülkemiz daima aydınlık kalır. Tekrar ediyorum; durmayalım düşeriz. Cumhuriyet devriminin ışığı gericiliğe geçit vermeyecek, karanlıkları aydınlatacaktır” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here