İskenderun Bir Kez Daha ‘Yangın Yeri’ Yaşadı

0
309

yangın yeri1Freni Patlayan Kamyon Yine Kentimize Bir Facia Yaşattı! Meydana Gelen Trafik Kazasında 1 Kişi Öldü, 16 Kişi de Yaralandı…

Kentimiz İskenderun, geçtiğimiz yıllarda birkaç kez yaşadığı ‘Freni Boşalan Kamyon’ Faciasını geçtiğimiz hafta sonu bir kez daha yaşadı. Meydana gelen kazada bilanço yine ağırdı: 1 ölü 16 yaralı ve ağır hasarlı araçlar…

Son bir ay içinde Liman B kapısı civarındaki ‘Ölüm Virajında’ biri Müzik Öğretmeni, diğeri avukat olmak üzere 2 genç bayanın hayatını kaybetmesinin şoku atlatılmamışken, Cuma günü yaşanan kamyon faciası yürekleri yeniden dağladı. İskenderun Deniz Alayı mevkii Doğan Petrol civarında meydana gelen kazada, freni boşalan açık kasa bir kamyon, kırmızı ışıkta bekleyen birçok aracı resmen biçti. ‘Yangın Yerine’ dönen kazada AS Otomotiv Sahibi Ali Rıza Gez hayatını kaybederken, 3’ü ağır olmak üzere 16 kişide yaralındı.

Kazada yaralanan Ayfer Memo, Celal Dönmez, Özgür Dönmez, İkbal Dönmez, İlknur Sümer, Orhan Gökhan, Koray Mazmancı, Şükrü Arıcan, Güzel Selçik, Nedim Aytar, Onur Arıcan, Erol Aytar, Nebil Aytar, Bülent Ayaz, Zekeriya Azlak ile ismi öğrenilemeyen kamyon şoförü, İskenderun’daki çeşitli hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındılar.

Öte yandan, hastanedeki tedavisi tamamlanan kamyon şoförü, ifadesi alınmak üzere İskenderun İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.

yangın yeri2

Kaymakam ve Belediye Başkanı Kaza Yerinde İnceleme Yaptı

Trafik kazasını haberini alan İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ile İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, hemen kaza yerine giderek, incelemelerde bulundular.

Belediye Müdürlerinin de hazır bulunduğu kaza yerinde yetkililerden bilgiler alan Kaymakam Hasan Özyiğit ve Belediye Başkanı Civelek, elim kazada yaşamını yitiren vatandaşımız için başsağlığı, yaralılar için de acil şifalar dilediler.

İskenderun Belediyesi Zabıta, İtfaiye, Temizlik Müdürlüğü ekipleri de kaza yerine anında yetişerek, çalışma yaptı.İtfaiye ekipleri,  sağlık görevlileriyle birlikte hasar gören araçlardan vatandaşları çıkardı. Zabıta Müdürlüğü ekipleri, Emniyet Müdürlüğü ekipleriyle birlikte trafiğin akışına yardımcı olurken, Temizlik Müdürlüğü ekipleri ve süpürge aracıyla kaza sonrası bölge temizlendi.

yangın yeri3

Ali Rıza Gez Toprağa Verildi

Öte yandan, yaşanan trafik kazası sonucunda yaşama veda eden iki çocuk babası Ali Rıza Gez, Cumartesi günü yapılan cenaze töreninin ardından toprağa verildi.

Merhum Ali Rıza Gez için İskenderun Merkez Kaptan Paşa Camii’nde düzenlenen cenaze törenine, Hatay Milletvekilleri Orhan Karasayar, Mevlüt Dudu, Hasan Akgöl, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf Civelek, Antakya Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, işadamları, yakınları ve vatandaşlar katıldı. İşadamı Ali Rıza Gez, düzenlenen törenin ardından, Karaağaç Asri Mezarlığı’nda defnedildi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here