İskenderun Belediyesi’nden ‘Deprem Duyarlılığı’ Semineri

0
77

deprem semineri1İskenderun Belediyesi’nce Deprem duyarlılığı semineri düzenlenecek. 16 Ağustos 2014 Cumartesi günü (yarın) saat 12.00’de yapılacak olan seminer, Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirilecek.

17 Ağustos Depreminin yıldönümü dolayısıyla düzenlenecek seminere konuşmacı olarak inşaat mühendisleri Prof. Dr. Nejat Bayülke, Doç. Dr. Murat Bikçe ve Yardımcı Doç. Dr. Murat Örnek katılacak. ‘Vakit varken… Biz hazırız, siz de katılın’ sloganıyla düzenlenen seminerle, deprem duyarlılığı oluşturmak, olası bir depremde can ve mal kayıplarını en aza indirmek, depreme karşı bilinçli ve hazırlıklı olmak amaçlanıyor.

‘Depreme Karşı Duyarlı ve Hazırlıklı Olmak Çok Önemli’

Depremin kader olmadığını belirten Belediye Başkanı Seyfi Dingil; “Ülkemiz ve ilimiz birinci derecede deprem kuşağında yer almaktadır. Deprem ne zaman olacak demeden, depreme dayanıklı binalar inşa edip veya mevcut olanları güçlendirerek hiçbir zaman deprem olmayacakmış gibi hayatımızı sürdürmemiz mümkündür. Can ve mal kayıplarını en aza indirmede başta deprem olmak üzere afetlere hazır olmak, önleyici ve koruyucu tedbirleri düşünmek, bilinçli ve duyarlı olmak çok önem taşımaktadır. Belediye olarak bu bilinçle çalışmalarımız, seminerlerimiz devam edecektir” dedi.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here