İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Zabıta Haftası’nı Kutladı

0
351

zabıta haftası1İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Zabıta Haftası’nı kutladı. 1-7 Eylül Zabıta Haftası dolayısı ile Atatürk Anıt Alanı’nda tören düzenlendi. İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Uçucu ve zabıta personelinin katıldığı törende, Atatürk Anıtı’na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşımız okundu.

Törende konuşan Zabıta Müdürü Mehmet Uçucu; “Zabıta her zaman belediyemizin aynasıdır. Bu yıl Zabıta Teşkilatının kuruluşunun 188. Yılını kutlanmaktadır. Her yıl 1-7 Eylül tarihleri arasında Zabıta haftası olarak kutlanıyor. Şehir içindeki düzenlemeleri, esnaf kontrollerimizi, bize düşen görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalışıyoruz. Zabıta Haftamız kutlu olsun” dedi.

Zabıta Teşkilatının kuruluşunun 188. Yıldönümü kutlama programı kapsamında, İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit ve İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil ziyaret edildi.

‘Çok Önemli Bir Görevi İfa Ediyorsunuz’

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğünün uzun yıllardır faaliyet gösterdiğini, ancak bazı yıllar Zabıta Haftası kutlama programı düzenlenmediğini belirten Zabıta Müdürü Mehmet Uçucu; “Bu yıl kutlama programı gerçekleştirmek için arkadaşlarımıza söz verdim ve bunu gerçekleştirdik” diye konuştu.

zabıta haftası2

Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren İskenderun Kaymakamı Hasan Özyiğit, Zabıta Haftasını kutladı. Zabıtanın yaptığı başarılı çalışmaların onurlandırdığını ve gururlandırdığını ifade eden Kaymakam Hasan Özyiğit; “Siz çok önemli bir görevi ifa ediyorsunuz. Yaptığınız hizmet çok geniş bir toplum kesimini ilgilendiriyor. Sizin tabiri yerindeyse tüm bu görevlerde olmanız vatandaşlara en yakın hizmet biriminde hizmet sunmanız oldukça önemli. Dolayısıyla sizin davranış kurallarınızdan tutun da kanunun uygulanması noktasında mahalli idareler mevzuatının uygulanması noktasında çok ciddi hayati önem taşıyorsunuz. Sizleri tebrik ediyorum, başarılar diliyorum” diye konuştu.

Zabıta Müdürü Mehmet Uçucu, ziyarette, çalışmalarla ilgili bilgi verdi. Program kapsamında, bir grup Zabıta personeliyle İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’i ziyaret eden Zabıta Müdürü Mehmet Uçucu; “Yıllardan beri yapılmayan Zabıta Haftası kutlamasını sayenizde yaptık. Zabıta Teşkilatının kuruluşunun 188. Yıldönümünü ve Zabıta Haftasını Başkanımız sayesinde kutluyoruz. Başkanımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

zabıta haftası3

Zabıta’nın görev ve sorumluluklarının önemine değinen Başkan Seyfi Dingil; “Ziyaretinizden dolayı çok mutluyum. Ağır ve önemli bir görevi yerine getiriyorsunuz. Göreviniz özveri ve güç istiyor. Sizler görevinizi özveriyle yürütürken biz her zaman sizin yanınızdayız ve size güç vermeye hazırız. Belediyenin aynası konumundasınız. Halkımızla iç içe ve temas halindesiniz. Hep birlikte halkımıza en iyi şekilde hizmet edeceğiz. Size bu önemli görevinizde başarılar diliyorum. Haftanızı içtenlikle kutluyorum” şeklinde konuştu.

İskenderun Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’nce, Türk bayraklarıyla donatılan araçlar şehir merkezinde tur attı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here