İskenderun Belediyesi 5. Kültür Sanat Evini Açtı

0
96

İskenderun Belediyesi Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nin 5. Şubesi düzenlenen törenle hizmete girdi.

İsmet İnönü Mahallesi Yuvam Sitesi Küme Evler 1. Cad. 23/1 İskenderun adresinde düzenlenen açılış törenine, İskenderun Belediye Başkanı Dr. Yusuf H.Civelek ve eşi Dr. Ümran Civelek, Belediye Başkan Yardımcıları, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İskenderun İlçe Başkanı Süleyman Uyar, CHP İskenderun Kadın Kolları Başkanı Yıldız Bor, Belediye Meclis Üyeleri, işadamları, Kadın Kültür evlerinin gönüllü hocaları ve kursiyerleri ile mahalle sakinleri katıldı.

İskenderun’a yeni hizmetler vermenin gururunu yaşadıklarını ifade eden Belediye Başkanı Civelek; “Kadınlarımız için önemli olan Kadın ve Kültür Evlerinin 5.sini açmış bulunmaktayız. Önemli olan kadınlarımızın, bizi eğiten annelerimizin daha eğitimli olmaları ve onlara destek veren bir kurumun açılması elbette taktire şayan bir iştir. Bizler burada verilen eğitimle kadınlarımızın hem eğitim hem de iş hayatlarında birer meslek edinebilecek, verimli zaman geçirebilecek bir ortam yaratmaktayız. Verilen eğitim sonunda kursiyerlerimize sertifika verilmektedir. Alınan sertifikalar birer altın bileziktir. Kadını aydın olmayan toplumun geleceği karanlıktır. Aydın olan anneler aydın nesiller yetiştirir. Kadın kültür merkezlerimiz kadınlarımızı aydınlatacak, iş sahibi yapacak ve dünyaya açacak merkezlerdir” dedi. Civelek yapılan hizmetlerin İskenderun için önemini belirterek İskenderun ve halkının kalkınması için hizmete devam edeceklerinin altını çizdi.

Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi-5’in açılış kurdelesini mahalle sakini kadınlar kesti. Hizmete giren Kadın Kültür Sanat ve Eğitim Merkezi’nde okuma yazma, el sanatları, ahşap boyama, takı tasarım, dikiş branşlarında ücretsiz kursların kayıtları da başladı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here