Belediye Binasındaki Birimlere Görme Engelliler İçin Kapı Etiketi Yerleştirildi

0
183

İskenderun Belediyesi hizmet binasındaki tüm birimlere görme engellileri yönlendiren kapı etiketi yerleştirildi. Görme engelliler için hazırlanan etiketlerin üzerindeki kabartma şekilleri algılamasını sağlıyor. Braille alfabesi ile yazılı olarak bilgi veren kapı etiketleri, görme engelli vatandaşların gitmek istediği birimleri daha kolay bulmasına imkan sağlıyor.

Engelli vatandaşlar için hazırlanan tuvaletlerin yapımı ve kapı etiketi yerleştirilme çalışması da tamamlandı. Belediye binası girişinde ve bina içinde engellilerin iş ve işlemlerini daha rahat gerçekleştirmeleri amacıyla kauçuk esaslı hissedilebilir ve uyarıcı yüzey malzemeleri de döşenmişti. Kauçuk esaslı hissedilebilir ve uyarıcı yüzey malzeme döşenme çalışması, belediye binası kaldırım ve girişlerinde yerleştirilen görme engelli tuğlalarını karşılayacak şekilde yapılmıştı.

Engelli çocuklara özel Engelli Park-1 Projesi’ni hayata geçiren İskenderun Belediyesi, Barıştepe mahallesindeki düşük gelir seviyesine sahip engelli çocuklar için, Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında, DOĞAKA destekli, İskenderun Belediyesi Engelli Çocuk Parkı ve Spor Aletleri Yapımı projesine de başlıyor.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here