İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil: “Gazze’de İnsanlık Dramı Yaşanıyor”

0
61

gazze yürüyüşü1İsrail’in Gazze saldırılarını protesto etmek amacıyla Kayseri’den Gazze’ye yürüyüş başlatan Tokluman ailesini İskenderun’da Başkan Seyfi Dingil ve İHH İskenderun yöneticileri karşıladı.

Eşi, çocukları ve kendilerine katılan bir grup ile 22 Temmuz’da Gazze’ye yürüyüş başlatan Ali Tokluman, Boyacılar Parkında yaptığı açıklamada, İsrail’in saldırısına maruz kalan Gazzelilere destek vermek, yanlarında olduğumuzu hissettirmek, Filistinli gençlerin çığlığına ses vermek amacıyla Gazze’ye kadar yürüme kararı aldıklarını söyledi.

Tokluman; “Vicdan sahibi olarak kötü insanlara evinizde haykırmanızın, kahrolsun kötüler demenizin hiçbir esprisi yok, bu hiçbir anlam ifade etmez. Bu manada, eşim, çocuklarımla Kayseri’den yürüyerek Cilvegözü sınır kapısına, oradan da inşallah izin verirlerse Gazze’ye kadar yürüme kararını bu sebepten aldık. Savaşmaya, dövüşmeye gitmiyoruz biz. Tarafımızı belli ediyoruz” dedi.

Gazze’de dünyanın gözleri önünde bir insanlık dramı yaşandığını, çocuk, kadın demeden masum insanların katledildiğini belirten Başkan Seyfi Dingil; “Gazze’de insanlık dramı yaşanıyor, başta çocuklar, kadınlar olmak üzere masum insanlar katlediliyor. Yaşanan bu insanlık dramına dünya sessiz kalmaktadır. Bu insanlık dışı saldırıları, katliamı kınıyorum. Gazze’de akan kanın bir an önce durmasını, artık huzur, barış gelmesini diliyorum.  Yüreğimiz yanıyor. Kardeşlerimiz için dua ediyoruz. Onların yanındayız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından İHH Kayseri Yönetim Kurulu Başkanı ve Mavi Marmara Gazisi Ali Tokluman, İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil’e desteğinden dolayı teşekkür etti. Daha sonra Tokluman ailesi ve beraberindekiler, Reyhanlı ilçesine doğru yola çıktı.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here