İskenderun Balıkçı Barınağı Sonunda Işıklandırıldı

0
85

Müjdeler Olsun! İskenderun Balıkçı Barınağı Sonunda Işıklandırıldı…

İskenderun’un en can alıcı yerinde bulunan, İskenderun Balıkçı Barınağı imece usulü ile sonunda ışıklandırıldı. Bilindiği üzere, defalarca yapılan haber ve yorumlarda devamlı gündem tutan balıkçı barınağında, vatandaşlar ve balıkçı esnafı gece oldu mu karanlık yüzünden zor anlar yaşıyordu.

İskenderun Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Habip Yücel Dalgıç, kooperatif olarak çok çaba gösterdiklerini, konuyla ilgili Hatay Su Ürünleri Kooperatifleri Birlik Başkanı Celal Bilen ile birlikte çalmadık kapı bırakmadıklarını ve sonunda ışıklandırma işlemini gerçekleştirdiklerini kaydetti.

İskenderun Deniz Ticaret Odası (DTO) Başkanı Kemal Kutlu’nun bizzat bu konuyu ele alarak kablolama işlerinin tamamlattığını kaydeden Dalgıç, İskenderun Belediye Başkanı Fatih Tosyalı’nın talimatıyla da barınağın hemen yanında atıl vaziyette duran iki büyük direğe güçlü projektör takıldığını, kütük sırasına göre bağlanan teknelerin ışıklandırıldığını belirtti.

İskenderun Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü bu iki direğin bakım ve onarımını üstlendiği, barınağın diğer bölümlerininse İskenderun Deniz Ticaret Odası tarafından yeni kablo çalışmaları yapıldığı, hali hazırda bulunan direklere yeni projektörler takılarak, lambalara enerji verildiği de öğrenildi.

Konuyla ilgili görüş bildiren İskenderun Deniz Ticaret Odası Başkanı Kemal Kutlu; “İskenderun’un her yanı bizim yerimizdir. Oda olarak, deniz kenti olan güzel şehrimize yakışmayan karanlık görüntüleri engellemek ve balıkçı esnafımız ile birlikte gece barınağımızı gezmek isteyen vatandaşlarımıza kolaylık ve her türlü art niyetli insanların oluşmasını önlemek için, İskenderun Balıkçı Barınağına oda olarak görevimizi yaptık.

Kooperatifler Birlik Başkanı Celal Bilen, İskenderun Su Ürünleri Kooperatif Başkanı Yücel Dalgıç ve barınağın Genel Koordinatörü Birol Karakaya ile emeği geçenlere oda olarak teşekkürlerimi iletirim. Bundan sonrada barınağımızın her türlü ihtiyaçlarında yanlarında yer alacağız. Bölgemize sahip çıkma konusunda her zaman kentimizin yanındayız” dedi.

Işıklandırma ile bir anda değişik bir ortama bürünen İskenderun Balıkçı Barınağında özellikle balıkçı esnafı rahat bir nefes aldı. Diğer yandan, tatil günlerinin gezinti yeri olan balıkçı barınağında, her aile rahat bir şekilde barınağı ziyaret edebilecek. (Haber: İlyas Edip TERBİYELİ)

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here