İskenderun Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Fadıl Akdeniz; “Aile Hekimlerine Dayatılmaya Çalışılan Nöbet ve Angaryalara Hayır”

0
343

ses eylem3Toplum Sağlığı Merkezi önünde bir araya gelen Hatay Aile Hekimleri Derneği, Ses, Türk Sağlık Sen, Türk Tabipler Birliği üyeleri, Aile Hekimlerine yönelik hayata geçirilmek istenen yeni uygulamalara karşı olduklarını ifade ettiler.

Topluluk adına konuşan İskenderun Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Fadıl Akdeniz, ilk olarak Sağlık Bakanına seslenerek; “Sağlık bakanımıza soruyoruz. Son 4 yıldır; bebek aşılama oranlarını Avrupa ortalamalarının alt sıralarından en üst sıralara taşıyan; kızamık hastalığının kökünü kazıyan; Anne ölüm oranlarında mucizeler başaran; hasta memnuniyet oranlarını % 80’lere çıkaran; sağlık harcamalarının en düşük yapıldığı ancak çok büyük başarıların alındığı ve bunun gibi daha birçok başarılar sergileyen sağlık kahramanları kimlerdi. Bu soruların bir tek cevabı vardır. Aile hekimleri ve beraber çalışan aile sağlığı elemanlarıdır” dedi.

Aksayan Sağlık Hizmetlerinin Çözüm Yeri Aile Hekimliği Sistemi Değildir

Başarılı bir şekilde görevlerini sürdüren Aile Hekimlerine getirilmek istenen nöbet ve angaryalara karşı olduklarını ifade eden Akdeniz; “Bunlara karşılık 4 yıldır ücretleri enflasyona ezdirildi, kendileri sahipsizce saldırılara maruz kaldı. Aile sağlığı merkezlerinde yaptıkları yüzlerce poliklinik, aşı, hasta takip, gebe, bebek ve obezite takip, kanser taramalarının yanında, işyeri hekimliği, spor hekimliği, asker muayeneleri, ayrıca Belediyenin yapması gereken defin ruhsat işlemleri, Adli birimlerin yapması gereken otopsi işlemleri aile hekimlerine yaptırıldı. Peki, bitti mi? Hayır. Şimdide Anayasa ve tüm uluslararası sözleşmelere aykırı olarak herkesin dinlendiği günlerde de zorunlu ve angarya olarak çalışmamız isteniyor. Yanlış politikaların ürettiği aksayan sağlık hizmetlerinin çözüm yeri aile hekimliği sistemi değildir.

Aile hekimliği kendisinden bekleneni fazlasıyla yerine getirmiştir. Ve görevini yapmaya devam edecektir. Bize dayatılmaya çalışılan cumartesi nöbeti ve diğer ANGARYALARA HAYIR diyoruz” şeklinde konuştu.

CEVAPLA

Please enter your comment!
Please enter your name here